Zoeken

Madeleine van Toorenburg

Naar CDA.nl

Madeleine van Toorenburg

Contact met Madeleine

U kunt Madeleine bereiken via haar eigen e-mailadres: m.vtoorenburg@tweedekamer.nl

Voor afspraken kunt u bellen met 070-318 3584.

Madeleine van Toorenburg is woordvoerder voor Veiligheid & Justitie en Cultuur.

Twitter
Loading...

Nieuws

30/09/2016CDA: opgelegde straffen moeten gewoon worden uitgezeten

Het CDA wil dat straffen die worden opgelegd, ook moeten worden uitgezeten. En als het om een taakstraf gaat, moet die gewoon worden uitgevoerd. “Te vaak is dat niet het geval, terwijl het in Nederland helaas al een feit is dat...

Lees meer

Lees meer

Agenda

Geen gebeurtenissen gevonden

Biografie

Gelukkig ben ik niet zonder gevulde rugzak de politieke arena in gewandeld. Gedurende ruim 20 jaar heb ik, na mijn rechtenstudie, (onder meer) werkervaring opgedaan binnen de universitaire wereld (onderzoek en onderwijs), de advocatuur, het gevangeniswezen (mannen, vrouwen en jeugd), de VN (in Kosovo) en de justitiële jeugdzorg. In die periode heb ik goed zicht gekregen op de praktijk. Juist nu wij streven naar een kleinere overheid is dat belangrijk omdat je, om effectief ruimte te kunnen geven, wel moet weten waar het knelt.

Natuurlijk heb ik er ook voor gezorgd dat ik in de afgelopen tijd niet van de praktijk ben 'losgezongen'. Als toezichthouder in de zorg en in het onderwijs, twee hele kwetsbare terreinen, houd ik zicht op de consequenties van beleid voor de werkvloer en zie ik goed waar de knelpunten liggen. Laat mij die praktijk opnieuw dienen en richting geven, met een heldere koers, vanuit het radicale midden!

Terug naar boven

Copyright © 2016 CDA