Visiegroep Cultuur, media & sport

Over deze visiegroep

Nederland is een divers aanbod met een breed aanbod aan cultuur, media en sport. Het CDA onderschrijft dit van harte. Maar hoe gaan we dan om met (de gevolgen van) bezuinigingen en de veranderende houding ten opzichte van bijvoorbeeld vrijwilligerswerk? In de visiegroep Cultuur, media & sport komen deze vraagstukken aan de orde.

Zo staat het CDA voor een gevarieerd aanbod van kunst en cultuur. Kunst- en cultuurinstellingen moeten een breed publiek aanspreken, nieuwe groepen bereiken en meer eigen inkomsten binnen halen. Maar als gevolg van de bezuinigingen van de afgelopen jaren maakt het CDA zich wel zorgen over de regionale spreiding. Hetzelfde geldt voor het aanbod op radio en tv. Bij een divers land als Nederland hoort een divers omroepbestel. Er moet een gevarieerd aanbod van programma’s zijn voor iedereen. Regionale en lokale omroepen spelen hierbij een grote rol.

Ook onderschrijft het CDA dat sporten goed is voor mensen. Het is gezond voor jong en oud, en het bevordert samenwerking en doorzettingsvermogen. Veel mensen doen al aan sport, meer dan tien miljoen Nederlanders. Dit zou niet mogelijk zijn zonder de inzet van heel veel vrijwilligers. Deze inzet moeten we blijven stimuleren.

Leden visiegroep

Martijn Vroom (voorzitter), Jacco de Boer, Moniek Kleinsman, Theo Kloet, Jan Neijzen, Susanne de Roy van Zuidewijn-Rive,  Marianne van der Sloot, Arnoud Strijbis, Hanke Bruins Slot (adviseur Tweede Kamer), Pieter Heerma (adviseur Tweede Kamer), Mona Keijzer (adviseur Tweede Kamer), Joop Atsma (adviseur Eerste Kamer), Chantal Hakbijl (adviseur WI)

Contact

Denk met ons mee! Uw ideeën en suggesties zien wij graag tegemoet. Stuur een e-mail.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.