Visiegroep Financiën

Over deze visiegroep

De kredietcrisis en de daarop volgende schuldencrisis hebben ons geleerd dat onze welvaart niet vanzelfsprekend is. We moeten die keer op keer verdienen; successen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Ook hier geldt dat de duurzaamheid op de lange termijn en het algemeen belang leidend moeten zijn. Winstbejag van groepen bankiers en beleggers in doorgeschoten geliberaliseerde financiële markten leidde tot de kredietcrisis. Maar consumenten wilden ook lenen tegen lage rente, wonen in dure huizen en beleggen met hoge rendementen. Het CDA zet zich onverminderd in voor degelijkheid als het om de financiën gaat. Dat betekent degelijk financieel overheidsbeleid, een betrouwbaar financieel stelsel en gezonde financiën voor particulieren en bedrijven.

De visiegroep Financiën zal zich in de eerste periode richten op drie subthema’s van het beleidsterrein financiën: overheidsfinanciën, bankensector en Europese financiën.

Leden visiegroep

Evert Jan Slootweg (voorzitter), Peter Boorsma, Suzanne Broers, Michiel Dijkman, Cecile Heemels, Hilde Kaemingk, Judith Keijzers-Verschelling, Ton Soetekouw, Tjibbe van der Veen, Martijn Vliegenthart, Pieter Omtzigt (adviseur Tweede Kamer), Peter Essers (Adviseur Eerste Kamer) , Marnix van Rij (adviseur Eerste Kamer), Arjen Siegman (adviseur WI)

Contact

Denk met ons mee! Uw ideeën en suggesties zien wij graag tegemoet. Stuur een e-mail.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.