de Dag van de christendemocratie!

Kom op zaterdag 2 juli 2022 naar de Dag van de christendemocratie! Toegang is gratis, aanmelden verplicht. 

Een unieke dag van verdieping en inspiratie voor iedereen die mee wil denken over perspectieven voor de samenleving. Dat is de Dag van de christendemocratie 2022. Er is een afwisselend programma van topsprekers, workshops, talkshows en ontmoetingen samengesteld waarbij geen heilig huisje onbespreekbaar blijft.

Het centrale thema is De coöperatieve samenleving: Kijken vanuit de ander. Politieke partijen onderscheiden zich door hun eigen visie op het gemeenschappelijk goede. Maar door een toenemende individualisering, polarisatie en vriend-vijanddenken lijken we het zicht kwijt te raken op de samenleving als ons gemeenschappelijk huis. Hoe kunnen we voorkomen dat de politieke vertegenwoordiging zich tegen “anderen” keert en zich niet meer ten dienste stelt van het algemeen welzijn? Wat is de gemeenschap versterkende rol van de politiek? En: wat is de rol van het CDA? 

De christendemocratie heeft altijd hoopvolle, samenbindende perspectieven voor volgende generaties willen ontwikkelen. Van hieruit verkennen en bediscussiëren we op deze dag verschillende onderwerpen vanuit het centrale thema van de coöperatieve samenleving.

Het belooft een mooie dag te worden in Nijkerk! Damiaan Denys, Sammy Mahdi, Wopke Hoekstra, Pauline Calmez, Ernst Hirsch Ballin, Leonard Geluk, Eva Rovers, Jos Wienen, Paul Schenderling en nog vele anderen hebben hun medewerking toegezegd. Tijs van den Brink is de dagvoorzitter!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.