Nieuws

Seeing Europe anew

Het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA heeft samen met het Wilfried Martens Centre for European Studies + het CDA Europanetwerk en de Konrad-Adenauer-Stiftung een interviewbundel uitgebracht over Europa. Negen jonge, ambitieuze politici uit verschillende Europese landen bespreken de toekomst van Europa en de rol van de christendemocratie daarbij. 

Europa is nooit compleet. Dat is een inspirerende gedachte, vooral voor een jonge generatie Europeanen. Vorige generaties hebben Europa een rijk erfgoed van tradities, culturen, diversiteit en pluralisme meegegeven. Vanwege de eindeloze diversiteit die Europa kenmerkt is het Europese project altijd een work in progress. Deze verzameling interviews met jonge Europese politici omvat dialoog en visie en is het resultaat van de inzet van een jonge en dynamische generatie Europeanen. Deze publicatie is een samenstelling van inhoud van: multinationale en multiculturele dialogen over thema's die relevant zijn voor de Europese christendemocraten en leden van de EVP.

 

Geloof in de democratische rechtsstaat

Het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA (WI) heeft een nieuwe publicatie over de rechtsstaat gepubliceerd met als titel Geloof in de democratische rechtsstaat. Een christendemocratisch verhaal voor de rechtstaat. Deze essaybundel is samengesteld door drie jonge christendemocraten: Maurits Potappel (fellow WI), Jacob van de Beeten en Carina van Os. Het eerste exemplaar is op dinsdag 30 november 2021 (digitaal) overhandigd aan minister Ferdinand Grapperhaus. 

Deze bundel biedt veel inspiratie om politieke vervolgstappen te gaan zetten. Voor het WI is deze publicatie een eerste verkenning. Ze zal een vervolg krijgen in een rapport met handelingsperspectieven en beleidsaanbevelingen om de democratische rechtsstaat te versterken.

 

Geschiedeniswebsite 40 jaar CDA

Bekijk de site

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.