17 november 2021

Schriftelijke vragen over Buijs Ballotstraat: "Verkeersveiligheid blijft aandachtspunt."

Woensdag 17 november - GOES - De raadsleden Suzanne van Avermaete en Patrick Simpelaar hebben schriftelijke vragen gesteld over de Buijs Ballotstraat te Goes. Het CDA heeft signalen gekregen dat nog steeds met regelmaat zwaar vrachtverkeer door de Buijs Ballotstraat rijdt, ondanks waarschuwingsborden aan beide kanten van deze straat. Wij constateren ook dat de verkeersremmer nog steeds gevaarlijke situaties voor fietsers oplevert. Dit betreft vooral situaties met fietsende kinderen al dan niet met ouders, die ten hoogte van de verkeersremmer de wijk de Riethoek in willen rijden. Het CDA is van mening dat de verkeersveiligheid van de Buijs Ballotstraat nog steeds een nadrukkelijk punt van zorg is.

  • Deelt het college onze zorgen?
  • Kan het college aangeven of en op welke wijze er gehandhaafd wordt op de huidige verkeerssituatie?
  • Is het college met ons van mening dat huidige verkeersaanduiding “alleen bestemmingsverkeer” onduidelijkheid oplevert voor verkeersdeelnemers?
  • Is het college bereid om de term “bestemmingsverkeer” aan te passen naar “bestemmingsverkeer Buijs Ballotstraat”?
  • Los van de pilot. Is de gemeente Goes bereid om te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om de verkeersremmer in de Buijs Ballotstraat op korte termijn te verbeteren? Wat mogen we hierover verwachten?

Foto @ PZC

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.