12 oktober 2020

Werkbezoek WSVW

Maandag 12 oktober - WOLPHAARTSDIJK - Afgelopen maandag heeft de raadsfractie van CDA Goes een bezoek afgelegd aan de Watersportvereniging Wolphaartsdijk. Het bestuur heeft uitleg gegeven over het ontstaan van de vereniging en het reilen en zeilen binnen de haven. Tevens is er aandacht besteed aan de toekomst van de haven: hierover bestonden zorgen. 

Over de WSVW

De WSVW is een vereniging met ruim 900 leden die beschikt over 480 ligplaatsen aan het Veerse Meer, nabij Wolphaartsdijk. De WSVW werd opgericht op 13 maart 1961

De WSVW staat bekend als een "familiehaven". Hoeveel jonge kinderen hebben al niet de eerste beginselen van het zeilen geleerd onder leiding van de trainers van de jeugdcommissie? Door de wedstrijdcommissie worden zowel in de zomer als in de winter clubwedstrijden georganiseerd. De recreatiecommissie zorgt voor toertochten, cursussen en feesten. Het clubblad is de "Vaan" en clubhuis Het Oorlam is onze huiskamer. De havencommissie is verantwoordelijk voor de havens, terreinen en gebouwen die voor elk gezinslid een aangenaam verblijf mogelijk maken (bron: www.wswv.com).

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.