Richard van de Vrie

Richard van de Vrie is geboren in Goes en woont in Wolphaartsdijk samen met zijn vrouw Petra en zonen Jordi, Ramón en Kilian.  

Al meer dan 30 jaar is hij actief in de verlichtingsindustrie en in de 3D printing. Hij richtte Luxexcel op; de winnaar van vele nationale en internationale innovatie prijzen met haar compleet nieuwe 3D printtechnologie, waarmee het nu mogelijk is om brillenglazen te printen. Bij dit bedrijf, gevestigd in het High Tech Campus, Turnhout en Atlanta zit Richard nu als Supervisory Director in het bestuur. Daarnaast gaat Richard iedere dag met plezier naar Kruiningen om daar met het jong én gedreven team van lichtspecialist LuxImprove door heel Nederland mooie projecten te voorzien van ledverlichting.

Richard gaf/geeft leiding aan gemotiveerde én succesvolle teams. Hij netwerkte en reisde veel, zeker voor Luxexcel, waarvoor hij hun innovatie presenteerde op congressen, beurzen, bij awards en voor investeerders. Als innovatieve én duurzame ondernemer werd Richard uitgenodigd om zitting te nemen in de jury’s van de KVK innovatie Top 100 en The Global Prism Award.

In Wolphaartsdijk is Richard lid van de Protestantse Gemeenschap en van tennisclub WPD (waar hij vaak te vinden is op de tennisbaan).

Gedurende de jaren heeft Richard – gedreven én met opgetrokken mouwen - op organisatorisch en bestuurlijk vlak een ruime ervaring en een groot netwerk opgebouwd. Richard is sterk in het onderhandelen, zoeken van oplossingen, het opzetten van samenwerking en het motiveren van mensen. Naast de christendemocratische leefstijl die hij nastreeft vind hij het nu tijd om beter kennis te maken met de politiek en een steentje bij te dragen aan een succesvol CDA in Goes.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.