26 oktober 2022

Bestuurswisselingen CDA Hulst; Adri Totté nieuwe voorzitter

Op de algemene ledenvergadering van het CDA Hulst op dinsdag 25 oktober heeft Bernard van Laak de voorzittershamer overgedragen aan Adri Totté. In totaal heeft Bernard de Hulsterse afdeling 14 jaar geleid. Kenmerkend is zijn rustige en recht-door-zee manier van handelen. Op Bernard konden (en kunnen) we altijd rekenen. Het CDA Hulst is Bernard van Laak enorm dankbaar voor al zijn werkzaamheden voor onze afdeling.

Adri neemt een behoorlijke bestuurservaring mee als ex-raadslid en wethouder van onze afdeling. Daarin had hij altijd oog voor de kracht van samen. Deze lijn wil hij als voorzitter ook voortzetten. De leden gaven Adri unaniem het vertrouwen om de komende jaren de afdeling voor te zitten.

Overige bestuurswisselingen
Naast het aftreden van Bernard van Laak, nam het CDA Hulst ook afscheid van Boudewijn Thönissen als bestuurslid van onze afdeling. Boudewijn heeft 7 jaar in ons afdelingsbestuur gezeten en daarnaast in diverse (vertrouwens)commissies plaatsgenomen waarvan twee keer als voorzitter van een vertrouwenscommissie. Het bestuur waardeert zijn kennis en kunde (o.a. opgedaan bij het CDJA, het Vlaamse CD&V en het studentennetwerk van CDS Antwerpen*) die hij met zich meebracht. Gelukkig kunnen we de komende jaren nog op Boudewijn rekenen. Bij deze wil het bestuur nogmaals Boudewijn Thönissen bedanken voor zijn jarenlange inzet voor onze afdeling.

Tom Vael en Dani Bracke treden toe tot het bestuur van het CDA Hulst. Daarmee is naast Adri Totté (voorzitter), Paul Nijskens (secretaris/ penningmeester) en Julian van Wesemael het bestuur weer op volle sterkte. Met drie bestuursleden van onder de 35 jaar bouwt het CDA Hulst verder aan de toekomst van Hulst.

 

* CDS Antwerpen is een partijonafhankelijke politieke studentenvereniging die als doel heeft studenten warm te maken voor politiek, en voor de christendemocratie in het bijzonder. Ze brengen dit in de praktijk door studenten samen te brengen, en hen een reeks van activiteiten aan te bieden tijdens het academiejaar zoals debatten, lezingen en discussieavonden. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.