04 maart 2022

CDA Hulst bezoekt Pure Blue in Kapellebrug

Afgelopen donderdagavond was een delegatie van het CDA Hulst op bezoek bij nummer 34 in de KVK innovatie top 100: Pure Blue in Kapellebrug. Dit bedrijf is in 2008 opgericht door Angelo de Mul met een duidelijke missie: water terugbrengen naar de natuur zoals we het gekregen hebben. Inmiddels is dit bedrijf internationaal actief en koploper in het zuiveren van water op bacteriële wijzen. Angola, Marokko, Dubai, Italië en Egypte hebben momenteel een zuiveringsinstallatie van dit duurzame bedrijf uit Kapellebrug.

Pure Blue is gaan kijken waar er behoefte aan is in de markt en hoe ze dit konden koppelen aan hun sterktes. Dit is gedaan door in het begin te focussen op het zuiveren van vervuild water in cruiseschepen. Hiervoor doen ze alles zelf, van onderzoek naar realisatie. Dat de zuiveringsinstallaties van Pure Blue goed werken blijkt uit het feit dat hun eerste installatie nog steeds draait op een cruiseschip, dat voor 250 mensen water kan zuiveren. Alles wat via riolering wordt gedumpt wordt binnen twee seconden opgezogen door de installaties, waarna er na acht uur weer schoon water kan worden teruggeven aan de natuur.

Naast het zuiveren van water op cruiseschepen heeft Pure Blue ook waterzuiveringsinstallaties ontwikkeld voor ziekenhuizen. Deze installaties kunnen medicijnresten uit vervuild water halen.  Verder zijn ze bezig met het uitwerken van Greencity concepts. Hierdoor is het mogelijk om wijken c02 neutraal te maken. Het water kan dan terug in de wijk of zelfs voor landbouw doeleinden worden gebruikt.

Een belangrijke boodschap die Angelo de Gemeente Hulst wil meegeven is dat de gemeente meer over duurzaamheid nadenkt en ook de ondernemers hierin betrekt. Zelf heeft hij plannen om een nieuw kantoor te realiseren in Kapellebrug. Hierbij is het uitgangspunt dat het hele kantoor CO2 neutraal gaat worden.

Denis Steijaert: ‘PureBlue is prachtig innoverend bedrijf met 45 medewerkers en vele stagiaires, een voorbeeld voor vele bedrijven’. Het CDA Hulst wil na de verkiezingen zeker verder met Pure Blue en Angelo ingesprek gaan om te kijken hoe we samen kunnen optrekken. Zo liggen er kansen in onze gemeente voor bijvoorbeeld een kenniscentrum over water, wellicht kan het gekoppeld met microverontreinigingen in de Schelde echt een bijdrage leveren!  En locatie Hulst is echt goed uitlegbaar gezien grensoverschrijdendheid en de goede bereikbaarheid. Steijaert: ‘Zeeland heeft zo veel kennis van water, goed om dit om een centrale plaats in de grensregio te centraliseren. De gemeente Hulst is hiervoor de loactie bij uitstek. Het gaat overigens ook om waterkwaliteit, verzilting, droogte, lokaal zuiveren, maar ook aantrekken slimme jonge mensen naar onze regio.

Angelo, langs deze weg wil het CDA je nogmaals bedanken voor tijd, wij zijn trots dat zo’n mooi bedrijf in onze Gemeente is gevestigd.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.