13 maart 2018

CDA Hulst: de partij voor jongeren

Het CDA Hulst kiest voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Een samenleving voor jong én oud.

Het CDA Hulst zet in op voldoende starterswoningen. Boudewijn Thönissen: ‘Mijn voorstel is om alle betrokken partijen rond de tafel te brengen om echt met beleid te komen rond woningen voor jongeren. Investeren in goede wegen en het uitbreiden van de ov-verbindingen zodat steden als Gent, Sint-Niklaas, Antwerpen, Middelburg, Vlissingen, Breda  en Bergen-op-Zoom goed bereikbaar zijn. Dit maakt leven in gemeente Hulst en werken/genieten in die steden beter mogelijk’. Daarnaast is Thönissen van mening dat we het Rijk en Provincie moeten aanspreken op het beschikbaar stellen van fondsen voor het stimuleren van de lokale economie. CDA als landelijke partij die vertegenwoordigd is op provinciaal en nationaal niveau kan hierbij veel meer bereiken dan een lokale partij.

Ook moeten er voldoende arbeidsplaatsen in onze gemeente zijn, Helga van Laak: ‘We moeten werk maken van werk. Baan mogelijkheden creëren is de basis voor kansen voor ons jongeren. Dit kan door de fondsen die Boudewijn aanhaalt, maar ook door gebruik te maken van leegstand om kansen te bieden aan jonge starters en mogelijke steun uit het Ondernemersfonds’. De aanpak van jeugdwerkloosheid heeft de prioriteit van het CDA Hulst. Om jongeren uit een uitkering te houden, wordt ingezet op training, scholing, het opdoen van ervaring op werkervaringsplaatsen en aanvullingen van het loon wanneer zij niet volledig kunnen werken. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Daarom stimuleren we bedrijven om jongeren sneller een contract voor onbepaalde tijd aan te bieden zodat zij meer financiële zekerheid hebben (bijvoorbeeld bij het aanvragen van een hypotheek).

Het CDA Hulst zet daarnaast in op het creëren van meer ontspannings- en recreatiemogelijkheden voor jongeren. Leon Mulder: ‘Uiteraard moeten jongeren hierbij betrokken worden, maar we moeten ook inzetten op een laagdrempelig subsidiebeleid voor evenementen zodat jongeren of anderen die een initiatief nemen ook steun vinden bij de gemeente. Denk hierbij aan het vereenvoudigen van regels en subsidies voor meerdere jaren vastleggen’.

Het is onze taak om kinderen thuis en op school goed voor te bereiden op hun rol en plek in de samenleving en de wereld daarbuiten. Goed onderwijs biedt alle kinderen en jongeren de kans om hun talenten te ontwikkelen en uit te groeien tot volwaardige en betrokken inwoners. Hoewel de invloed van de gemeenten op de inhoud van het onderwijs beperkt is, moet er ook op lokaal niveau veel aandacht zijn voor onderwijs. Wij zijn bijvoorbeeld voor het behouden van de maatschappelijke stage. Het CDA Hulst zal zich maximaal inzetten om de kleine scholen open te houden, zo hoeven jonge gezinnen niet weg te trekken. Betere voorlichting over onderwijs in onze regio kan bijdragen dat minder kinderen uit onze regio de grens over trekken. Het behoud van het voortgezet onderwijs (VO) in onze gemeente is noodzakelijk. Vooral voor de regionale economie in de toekomst. De afstanden naar andere scholen (buiten onze gemeente grenzen) is voor het CDA Hulst te groot. Ouders in onze gemeente verwachten dat ook in Hulst goed onderwijs blijft op alle niveaus van Vmbo tot Gymnasium. Centralisering is voor het CDA Hulst geen optie. Samenwerking tussen de VO-scholen is daarom noodzakelijk. We zullen ons sterk moeten maken voor extra Rijkssteun om een goed en volwaardig onderwijsaanbod aan onze jeugd aan te kunnen bieden.

Tot slot is het CDA Hulst is van mening dat jaarlijks een jongerenlintje kan worden toegekend aan jongeren die zich actief hebben ingezet voor de samenleving. Kinderen en jongeren worden in het zonnetje gezet en zo bedankt voor hun inzet.

Onze jongerenkandidaten Helga van Laak (nr. 7), Boudewijn Thönissen (nr.8) en Leon Mulder (nr. 20) staan te trappelen om aan de slag te gaan! Kunnen zij op uw steun rekenen?

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.