04 februari 2017

CDA Hulst: 'Maat is vol met overlast'

Voor de Hulster fractie van het CDA is de maat vol. De christen-democraten willen van het college van B en W weten wat het vindt van de vechtpartij in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 januari in café Entrez. Dat schrijft raadslid Karel Martinet namens de fractie.

Hulst en de horeca hebben vorig jaar in het convenant Veilig Uitgaan afspraken gemaakt over cameratoezicht. Het CDA wil dat het college, vooruitlopend op de evaluatie van komend najaar, onderzoekt of die afspraken daadwerkelijk worden nageleefd. Ook wil de partij weten of de huidige afspraken wel genoeg zijn. "Is de maat nog niet vol?", schrijft Martinet. Daarnaast wil hij van het college horen of overlastgevers van elders geweerd kunnen worden, en zo ja: of Hulst dat wil.

Martinet doelt daarmee op verhalen dat de groep raddraaiers uit Terneuzen kwam en daar en in Axelse horeca niet langer welkom is. Burgemeester Jan-Frans Mulder dreigde na de matpartij met het invoeren van een verplicht sluitingsuur. De politie heeft de zaak nog in onderzoek. Er zijn vier aangiftes binnengekomen.

Bron: www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/cda-hulst-maat-is-vol-met-overlast-1.6872934

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.