13 december 2017

CDA Hulst stelt kandidatenlijst Gemeenteraadsverkiezingen vast

Op de algemene ledenvergadering van het CDA Hulst hebben de leden de kieslijst voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 21 maart vast gesteld. Onlangs heeft een selectiecommissie in opdracht van het afdelingsbestuur een concept kandidatenlijst opgesteld, uiteindelijk was het aan de leden deze lijst – na een goede discussie – vast te stellen.

Vertrouwen in de kopgroep
Het huidige team, wethouder en raadsleden, gaf aan graag door te willen gaan. Het CDA geloofd dat er in het huidige team sprake is van een mooie diversiteit qua kern, geslacht en specialisme. Ook de resultaten in het verleden hebben bewezen dat dit de duidelijke kopgroep is voor de kiezer. Plus er lijkt een algemene tevredenheid te zijn onder de fractie zelf en de leden over het huidige team. Fractievoorzitter Piet van de Kerkhove is door de leden op plaats twee gezet (eerder was Adri Totté al tot lijsttrekker verkozen). Het afdelingsbestuur en de leden waarderen het werk en het fractievoorzitterschap van dhr. van de Kerkhove. Wat zal opvallen is de wisseling tussen Carry en Karel ten opzichte van 2014. Wij denken dat het belangrijk is Carry’s specialisme (de zorg) te benadrukken. Dit is een hot topic in de publieke opinie en een thema met grote zorgen -de zorg is een zorg- en uitdagingen dat daarom extra nadruk verdient in de ogen van de selectie commissie. Daarnaast acht de commissie het een goede zaak een vrouw in de top 3 te hebben. Er spelen nog drie argumenten. Met Carry op 3 zijn de drie grote kernen in onze gemeente vertegenwoordigd in de top 3, Carry is de jongste van het huidige team en Kloosterzande verdient een sterkere positie op de lijst door het wegvallen van twee andere kandidaten uit Kloosterzande in vergelijking met de lijst van 2014 (kieslijst geschiedenis). De kern Kloosterzande is ondervertegenwoordigd op de lijst gezien haar inwonersgewicht. Deze versterkte positie voor de kandidaat uit Kloosterzande komt hieraan tegemoet. Graag benadrukt de commissie dat er dus allerlei argumenten waren om Carry naar voren te schuiven, maar dat dit niks afdoet aan onze waardering voor het werk van Karel. Karel is en vormt een essentieel onderdeel van deze kopgroep. Het bestuur is tevreden over de werkwijze van onze fractieleden in de afgelopen raadsperiode.

Top 10
Dat er een duidelijke kopgroep is, wil niet zeggen dat er geen andere goede kandidaten zijn. Uiteraard hoopt het CDA in zetelaantal te kunnen stijgen en ziet dan ook in het vervolg van de top 10 zeer kundige kandidaten die alleen geschikt zouden zijn voor het raadslidmaatschap van onze partij.

De top 10 wordt verder ingevuld door Frank Kuijpers op nr. 5, Wim Verdurmen op nr. 6 en Helga van Laak op nr. 7. Bereidwilligheid en ervaring waren hier doorslaggevend. De rest van de top 10 wordt getrokken door nr. 8 Boudewijn Thönissen, gevolgd door nr. 9 Willeke Mandjes-de Keijzer  en nr. 10 Albert Mallens. Naar ons oordeel presenteert het CDA Hulst hiermee een sterke top 10. Twee van de drie jongeren en drie van de vier vrouwen hebben we in de top 10 een plek kunnen geven. Daarmee zijn twee van de tien jongvolwassenen en drie van de tien vrouw. De top 10 presenteert ook een mooi evenwicht tussen de stad Hulst en de kernen. Zes van de tien kandidaten vertegenwoordigen de kernen waaronder de grootste kernen Sint Jansteen, Kloosterzande, Clinge, maar ook Heikant tegenover vier Hulstenaren. De stad staat sterk evenals de kernen, volgens ons een waardig evenwicht tussen stad en kern.

Ook de overige kandidaten op de lijst beschikken over een diversiteit aan kennis, kunde en zijn in grote getalen actief in het rijke verenigingsleven van onze gemeente. Daarnaast zijn er ook weer elke nieuwe gezichten op de lijst terug te vinden. Het bestuur van het CDA Hulst heeft vertrouwen in alle kandidaten en kijkt dan ook uit naar een mooi campagne.

De gehele lijst
Dit zijn ze dan, onze 23 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018:

Nr.

Naam (Voornaam, Achternaam)

Woonplaats

1

Adri Totté

St.Jansteen

2

Piet van de Kerkhove

Hulst

3

Carry Nijskens de Maat

Kloosterzande

4

Karel Martinet

Heikant

5

Frank Kuijpers

Ossenisse

6

Wim Verdurmen

Hulst

7

Helga van Laak

St.Jansteen

8

Boudewijn Thönissen

Hulst

9

Willeke Mandjes - de Keijzer

Clinge

10

Albert Mallens

Hulst

11

Sander Peters

Vogelwaarde

12

Eugenius Francken

Heikant

13

Maya Schellekens

Hulst

14

Karel Freijzer

Terhole

15

Patrick Hemelaar

St.Jansteen

16

Bernard van Laak

Hulst

17

Roger Blommaert

Vogelwaarde

18

Peter van Laere

Lamswaarde

19

Johan van der Sar

Hulst

20

Leon Mulder

St.Jansteen

21

Sven van Jole

Vogelwaarde

22

George Scheerders

Walsoorden

23

Denis Steijaert

Nieuw-Namen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.