26 september 2017

CDA Hulst stelt vragen over overvolle buslijn 10

Voor het CDA Hulst is een goede openbaar vervoer voorziening van groot belang. Terecht wordt met enige regelmaat aandacht gevraagd voor het blijven bestaan van Lijn 19 (de Breda-bus). Maar ook de overige buslijnen die onze gemeente doorkruisen verdienen de nodige aandacht. Drie jaar geleden stond buslijn 10 van Hulst naar Terneuzen via Kloosterzande en vice versa op de nominatie om geschrapt te worden. Vele inwoners van Kloosterzande hebben samen met de politiek gestreden om een volwaardige buslijn 10 te behouden. En met succes! Lijn 10 is zelfs zo'n succes dat er regelmatig mensen moeten staan en of bushaltes worden overgeslagen omdat de bus over vol is. Reden voor het CDA Hulst bij monde van het raadslid Carry Nijskens - de Maat om hierover vragen te stellen aan de verantwoordelijk wethouder:

Over volle buslijn 10 van Kloosterzande / Terneuzen

Vragen:

1/ Weet het College dat reizigers van Lijn 10 geregeld in de ochtend (7:15u tot 10:15u) richting Terneuzen en in de namiddag (14:00u / 19:00u) richting Kloosterzande worden geconfronteerd met over volle bussen. Dit leidt tot onveilige situaties (zoals mensen die niet zolang kunnen staan en oplopende temperaturen in de bus)?

2/ Is het College ervan op de hoogte dat Lijn 10 tijdens bovengenoemde tijden meerdere malen op verschillende haltes niet stopt omdat de bus overvol zit. De chauffeur tijdens vertrek op Kloosterzande al aangeeft dat hij bij 3 haltes niet stopt omdat de bus overvol zit.

3/ Is het College bereid hierover in contact te treden met Connexcion, om tot een passende oplossing te komen.

4/Is het College bereid om samen met Connexcion op korte termijn hiervoor met een passende oplossing te komen en deze ook met de reizigers te communiceren.

Aanleiding
Het toenemend aantal mensen die gebruik maken van het openbaar vervoer en in deze specifiek lijn 10.

Het instant houden en eventueel uit bereiden van bovengenoemde voorziening is van essentieel belang voor mensen die gebruik moeten maken van het openbaar vervoer en voor de leefbaarheid in de kernen.

 

Nijskens en fractiegenoten willen dat het college op korte termijn met vervoerder Connexxion in overleg gaat om 'tot een passende oplossing te komen'. Lijn 10 wordt gebruikt door studenten, ouderen maar ook vele die de bus gebruiken voor van en naar het werk te gaan. Het is dan ook van belang dat al deze mensen op een veilige en verantwoorde manier gebruik kunnen maken van de busverbinding.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.