12 juni 2019

CDA: Ook Hulst moet perkje witte anjers aanleggen voor oorlogsveteranen

 

Naar aanleiding van de oproep van het Nationaal Comité Veteranendag verzoekt het CDA Hulst het college van B&W om in navolging van de gemeente Terneuzen en Sluis ook in Hulst een witte anjer perkje aan te leggen.

Piet van de Kerkhove: 'Wanneer je het woord veteranen hoort wordt dikwijls gedacht aan oudere mannen en vrouwen. Mensen op leeftijd die met 4 mei een bloemenkrans leggen bij het oorlogsmonument. Dat is hoe we veteranen vaak zien op televisie. Dit is echter niet alleen iets van vroeger. Nog steeds zijn er gezinnen waar papa of mama niet thuis zijn op feestdagen of juist op mindere momenten. Daarnaast zijn er families waar met de terugkeer van een gezinslid, ook de oorlog mee is gekomen.'

Op 29 juni vieren we in Nederland Veteranendag. Het is een moment om te luisteren naar de verhalen én ons respect te tonen aan mensen die vechten voor onze vrijheid. Het Nationaal Comité Veteranendag heeft gemeenten opgeroepen om rondom Veteranendag een bloemperk met witte anjers aan te leggen. De witte anjer is de bloem van de veteranen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.