02 maart 2023

Derk Boswijk komt naar Ossenisse

Boer zijn is geen gewoon beroep. Het is een manier van leven. Elke dag is de boer bezig met zijn dieren, de grond en de natuur. Een gezonde leefomgeving is hun bestaansrecht. Een boer is ook ondernemer, die met zijn bedrijf inspeelt op veranderende omstandigheden. Juist dankzij innovaties is de Nederlandse boer wereldwijd toonaangevend in de duurzame productie van gezond voedsel van eigen bodem.

Het CDA Hulst staat met beide voeten in de klei. Daarom organiseren we samen met het CDA Zeeland en onze lokale kandidaten een tour langs typisch Zeeuwse beroepen. Denk hierbij aan een melkveehouder, visser of een fruitteler. Niet alleen de agrarische sector verdient onze aandacht, maar ook de visserij en recreatie. Onze agrarische kandidaten gaan in gesprek over het wel en wee van de ondernemer en denken samen met hen na over de toekomst. En dat onder het genot van een een Zeeuwse boerenlunch.

Haagse stikstofpolarisatie brengt ons geen stap verder. Hoe het Voor Heel Nederland en #Voor Heel Zeeland wél moet? De echte oplossing ligt in de regio. Bij boeren en bestuurders zoals CDA Zeeland lijsttrekker Jo-Annes de Bat die met hun poten in de modder staan. Lees hier het opiniestuk van onze provinciale lijsttrekkers: cda.nl/opinie-lijsttrekkers .
Benieuwd naar de reactie van CDA Tweede Kamerlid Derk Boswijk op dit opiniestuk? Kom dan op vrijdag 10 maart om 12.15 uur naar melkveehouder Johan Brouwer, Hoogland Melkvee B.V., Hooglandseweg 10, 4589 RW, Ossenisse.
En ga in gesprek met Derk, Jo-Annes en vele andere lokale CDA'ers.

Aanmelden kan hier: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdQ4APlZqk0AuGcGhCjExgeN3mljIck0R6CAMmdrnDAI2ZUsQ/viewform

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.