22 januari 2018

Gebrek aan klaar-overs bij basisscholen in Kloosterzande en Hulst

Het CDA Hulst trekt bij het college van B&W van Hulst aan de bel voor het nijpende tekort aan verkeersregelaars bij basisschool 't Getij in Kloosterzande en Sint Willibrordus in Hulst. Daardoor kunnen gevaarlijke situaties voor scholieren ontstaan, stelt CDA-raadslid Carry Nijskens.

De klaar-overs zorgen ervoor dat kinderen veilig kunnen oversteken, of ze nu wandelend of met de fiets naar school gaan. Dat komt in het geding als er niet genoeg verkeersregelaars zijn. Als ze er al zijn, worden ze bovendien regelmatig door weggebruikers genegeerd, weet Nijskens. ,,Dat heeft al tot gevaarlijke situaties geleid."  Het CDA Hulst stelt daarom voor om bijzondere opsporingsambtenaren (boa's) in te schakelen. Een andere optie is vrijwilligers werven via welzijnsstichting Hulst voor Elkaar. Naast scholen zouden ook verenigingen op die manier aan verkeersregelaars kunnen komen.

Het CDA Hulst heeft in haar verkiezingsprogramma opgenomen dat iedereen die kan, mee moet doen. Een tegenprestatie bij het krijgen van een bijstandsuitkering is daarbij een optie. Nijskens wil van het college weten wat de mogelijkheden zijn en of bijstandsgerechtigden ook kunnen worden ingeschakeld.

De schriftelijke vragen die aan het college van B&W gesteld zijn treft u hier:

Is het bij het college bekend dat er bij aanvang en einde van de schooltijden bij basisschool ’t Getij in Kloosterzande regelmatig problemen zijn met het parkeren op plaatsen waar het niet is toegestaan.

Ook worden de aanwijzingen van de verkeersregelaars dikwijls genegeerd wat tot gevaarlijke situaties heeft geleid en zal blijven leiden.

Verkeersregelaars kunnen niet verbaliserend optreden is ondersteuning door bv de BOA’s die dit wel kunnen een optie.

Verder is er een tekort aan verkeersregelaars voor onze basisscholen ik noem hier ’t Getij en de Willibrordusschool en ongetwijfeld ook bij andere basisscholen.

Daarom de volgende vraag:
- Is er bij Hulst voor Elkaar een vrijwilligersbank waar verenigingen – scholen een beroep op kunnen doen als er een tekort is aan vrijwilligers bv. voor verkeersregelaar.

- Kunnen hier ook mensen ingezet worden die een uitkering krijgen? Het gaat maar om een enkel uren per dag.

Het gaat hier om de veiligheid van onze schoolkinderen. Verder:
- Zijn alle veilige fietsroutes naar de basisscholen bekend en zo ja kunnen deze dan nog eens onder de aandacht gebracht worden aan onze inwoners.

Misschien voor de schoolkinderen van Kloosterzande nog eens onder de aandacht brengen om de veilige route via het fietser tunneltje te nemen.

Namens de CDA Hulst-Fractie Carry Nijskens -de Maat

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.