02 februari 2018

Gratis parkeren in Hulst tijdens de tolvrije Westerscheldetunnel dagen

CDA Hulst fractievoorzitter Piet van de Kerkhove heeft deze week vragen aan het college van Burgemeester en Wethouders gesteld over het gratis parkeren in Hulst tijdens de tolvrije Westerscheldetunnel dagen. Aanleiding van de vragen is het publiceren van de tolvrije dagen van de Westerscheldetunnel. Van de Kerkhove: “Het is een beetje vreemd, dat de dagen waarop gratis geparkeerd kan worden in het centrum van Hulst, niet corresponderen met de tolvrije dagen”.

Op de eerste zaterdag van de maand kunnen bezoekers hun auto gratis kwijt in de binnenstad van Hulst. Deze zaterdag is het weer het geval. Normaal kost parkeren 1,30 euro per uur. Het aanwijzen van die gratis dagen doet de gemeente in overeenstemming met Ondernemersvereniging Hulst Vestingstad.

Piet van de Kerkhove ”De gemeente Hulst mist een kans voor open doel." Mensen die 'aan de overkant' of in West-Brabant wonen, worden volgens hem geënthousiasmeerd om naar Hulst te komen, als ze geen tol en parkeergeld moeten betalen. Hij wil dat het college de geplande data aanpast, 'zodat er meer winst te behalen is uit deze parkeervrije dagen'.

Het toekennen van dagen waarop gratis kan worden geparkeerd in de Hulsterse binnenstad is onderdeel van het door de gemeenteraad vastgestelde parkeerbeleid. Het College heeft de mogelijkheid 12 dagen per jaar gratis parkeerdagen aan te wijzen. Dit, hier gaan wij vanuit, gebeurt in overleg met de Ondernemersvereniging Hulst Vestingstad. Het doel is Hulst te promoten en bezoekers naar onze mooie vestingstad te krijgen. Bezoekers uit België, Zeeuws-Vlaanderen maar ook uit de Bevelanden en Brabant.

Bij de gepubliceerde parkeervrije dagen is er geen enkele die overeenstemt met de tunnelvrije dagen.

De gestelde vragen aan het college van B&W:

- Weet het College om welke zes specifieke tunnel vrije dagen het gaat?

- Is het College ook van mening dat de gratis parkeer dagen in Hulst tot doel hebben Hulst te promoten en bezoekers van buitenaf te bewegen Hulst te gaan bezoeken?

- Is het College ook van mening dat dit een gemiste kans is bezoekers van “de overkant” te enthousiasmeren Hulst te bezoeken?

- Is het College bereid de geplande data aan te passen zodat er meer winst voor de ondernemers te behalen is uit deze parkeer vrije dagen?

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.