06 oktober 2019

Stel uw vraag aan Joba van den Berg

Stel uw vraag aan Joba van den Berg

Op vrijdagavond 18 oktober is CDA Tweede Kamerlid Joba van den Berg te gast in Kloosterzande.
Tussen 19:30 uur en 20:00 uur vindt er een korte (besloten) algemene ledenvergadering plaats waarna de deuren voor alle belangstellenden (ook niet CDA’ers) opengaan. Neem vooral uw familie, vrienden, buren en kennissen mee: iedereen is na 20:00 uur van harte welkom!
Mevrouw van den Berg gaat kort in op de politieke actualiteit en op één van haar speerpunten: Zorg in de regio. Daarna is er voor iedereen de gelegenheid om aan ons Zeeuws Tweede Kamerlid vragen te stellen.

Wanneer: Vrijdag 18 oktober
Tijdstip: 20:00 uur (ALV voor CDA Hulst leden om 19:30 uur)
Locatie: Hotel van Leuven; Hof te Zandeplein 19, 4587 CK Kloosterzande

 

Joba van den Berg

Joba van den Berg (1958) is sinds haar 18e jaar lid van het CDA. Ze heeft in diverse steden gewoond maar sinds haar huwelijk met Hans in 1996 woont ze in Goes.

Ze komt uit het bedrijfsleven en heeft gewerkt bij zowel het grootbedrijf (Unilever) als het MKB, altijd in functies op gebied van HR en arbeidsverhoudingen. Van oktober 2008 tot aan haar beëdiging als kamerlid in maart 2017 was ze directeur sociale zaken & ledenservice bij Bouwend Nederland. Joba heeft haar gymnasium-B diploma behaald in Utrecht, het Hbo-diploma facility management in Deventer en daarna heeft ze haar doctoraal internationale economie gedaan in Tilburg.

In haar studietijd was Joba zeer actief in het CDJA. In het laatste jaar van haar studie heeft ze gewerkt bij het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA. Van 1996-2000 was ze secretaris van het CDA in Goes. Ze was lid van het Strategisch Beraad 2011-2012 en is was vanaf 2014 tot haar beëdiging voorzitter van de visiegroep Werk & Economie van het CDA.

De zorg moet beschikbaar, betaalbaar en bereikbaar zijn, ook in de regio. Daartoe heeft Joba in januari 2019 haar initiatiefnota Zorg in de regio gepresenteerd. In debatten en werkbezoeken door het hele land vraagt ze aandacht voor de bereikbaarheid van zorg.

In haar maidenspeech heeft Joba al gepleit voor een betere bescherming van de vitale sectoren: waterkeringen, haven Rotterdam, Schiphol infrastructuur, drinkwatervoorziening, digitale overheid, landbouwgronden, energienetwerk, telecom, etc. Ook het nieuwe 5G netwerk is een vitale sector waaraan ze strenge eisen wil stellen aan de beheerders en leveranciers.

Joba van den Berg is woordvoerder op de volgende terreinen: medische zorg, GGZ, gehandicaptenbeleid, post, telecom, vitale sectoren

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.