Diederik van der Maas

Steunfractielid & fractiesecretaris (Wemeldinge)

Wie ben ik?

Ik ben Diederik van der Maas. Geboren in de eerste maanden van het millennium en sindsdien inwoner van Wemeldinge. Opgeroeid in de Wemeldingse pastorie aan de Kerkweg ben ik al jong betrokken geraakt bij mens en maatschappij. Na de Havo in Goes, ben ik nu vierdejaars bestuurskundestudent aan de Haagse hogeschool in de Hofstad. Vanuit deze opleiding mag ik vanaf aanstaande november (2019) aan de slag bij de Provincie Zeeland. Vanuit de CDA-jongeren mag ik deelnemen aan het Algemeen Bestuur CDA Zeeland en ben ik de penningmeester van CDJA Zeeland. In de zomerse uren die overblijven naast het bovenstaande ben ik enthousiast deelnemer en liefhebber van het Zeeuwse ringrijden. Met veel plezier doe ik mee aan wedstrijden en ook het organiseren van wedstrijden, o.a. in de Kapelse Van der Biltlaan.

Waarom lid van het CDA?

Geboren en getogen in een familie vol CDA-actievelingen ligt de keuze voor het CDA erg voor de hand. Toch heb ik bewust in een keuze ook andere partijen serieus overwogen. Het bloed bleek echter te kruipen waar het gaan kan. Het verbindende midden waar onze partij zo krachtig voor staat is naar mijn idee de beste manier om vorm en inhoud te geven aan ons land, provincie maar zeker ook aan onze mooie gemeente. Inzet in de afgelopen periode Het laatste jaar ben ik binnen gerold bij de CDA-fractie van de gemeente Kapelle. Na steeds actiever deel te hebben genomen aan onze fractievergaderingen werd me gevraagd om de rol van fractiesecretaris op me te nemen. Een functie die ik nu met veel plezier uitvoer en waardoor ik mijn steentje probeer bij te dragen aan fractie en gemeentebestuur.

Persoonlijke missie voor de komende periode

De komende tijd hoop ik naast de praktische taken als secretaris het gesprek aan te kunnen gaan met de inwoners van onze gemeente. Een luisterend oor hoop ik met onze partij te kunnen omzetten naar tastbare ideeën, beleid en resultaten.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.