Patricia de Milliano - van den Hemel

Fractielid

Ik vind het een voorrecht dat ik, alweer voor de derde periode, Statenlid ben voor de CDA-fractie van Provinciale Staten.

Het CDA is voor mij de partij waarbij ik me thuisvoel: geloof in een samenleving, waarin mensen voor elkaar opkomen en voor elkaar zorgen als dat nodig is. Waar iedereen meedoet, op de arbeidsmarkt, als vrijwilliger of gewoon door anderen te helpen.

Acht jaar geleden ben ik Eugene Wijffels – die mij in de Zeeuwse politieke wereld wegwijs heeft gemaakt -  opgevolgd om vanuit West Zeeuws-Vlaanderen ook provinciaal onze CDA-stem te laten horen.

Provinciaal beleid, waarbij je in vergelijking met de gemeenteraad verder van de burger afstaat, maar veel beslissingen moet nemen die de burger zeker raken: denk daarbij aan het provinciaal verkeers- en vervoersplan met daarbij de vervoersconcessie, fiets-voetveer, Westerschelde- en Sluiskiltunnel, Economische Agenda met daarbij focus op stimuleren goed ondernemingsklimaat, steun aan innovatieve MKB-bedrijven, uitwerken kansrijke businesscases, sneller internet met name in het buitengebied, landbouw en visserij, cultuur en vele besluiten die het ruimtelijk gebied aangaan.

Sinds 2011 ben ik fractievoorzitter van de CDA-fractie, zodat het tijdsbeslag voor de politiek voor mij nog veel groter is geworden. Maar ik doe het met veel plezier. Ik heb er zelf voor gekozen mij voor deze verkiezingen niet als lijsttrekker beschikbaar te stellen, omdat ik al die extra werkzaamheden goed moet blijven combineren met mijn baan en inmiddels ook een extra rol als mantelzorger heb.

Als nummer 2 zal ik mij met plezier blijven inzetten voor het CDA, maar kan ik in elk geval mijn reisafstanden om campagne te voeren enigszins beperken tot Zeeuws Vlaanderen. Momenteel hebben wij 6 van de 39 zetels. Er staan ook weer nieuwe partijen te popelen om aan te schuiven. Ik ga in elk geval mijn best doen om te zorgen dat wij die 6 zetels behouden, maar liever nog met nog meer fractiegenoten een nieuwe Statenperiode in te gaan.

Persoonlijke gegevens:

 

Patricia de Milliano-van den Hemel, geboren in de Mosselpolder te Philippine, 28 jaar woonachtig in Oostburg met echtgenoot en 2 zonen (waarvan 1 studeert in Utrecht),

vele duale opleidingen gevolgd, oa Sociale Verzekeringen en HBO-Personeelsmanagement,

35 jaar werkervaring bij overheid en bedrijfsleven,

diverse bestuursfuncties en vrijwiliger in verenigingsleven vervuld (oa KPJ, voetbalvereniging, schoolbestuur),

actief voor het CDA, waarvan de laatste 8 jaar als Statenlid,

actief op sociale media (twitter @PdeMilliano, Facebook: Patricia De Milliano-van Den Hemel).

 

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.