03 maart 2018

10 voorstellen vò een antrekkelijk Middelburg

Woensdag zijn het Gemeenteraadverkiezingen. In heel Nederland kiezen inwoners hun lokaal bestuur. Een lokaal bestuur wat dicht bij de mensen staat, een lokaal bestuur wat naar haar inwoners luistert. Spreken we allemaal dezelfde taal ? Soms niet. Begrijpen we elkaar, soms ook niet. Daarom wil het CDA Middelburg dat iedereen kan lezen / luisteren naar de 10 voorstellen voor een aantrekkelijk Middelburg. 

Lokale verkiezingen

Lokale verkiezingen vragen dan ook een lokale vertaling, we weten dat Middelburg divers is. Uiteindelijk kwam het Programma uit in vier versies. De Zeeuwse versie is wel heel bijzonder, want dat is ons dialect, onze streektaal; Dat begriepe Mè, julder toch ook ?

Geen dik verkiezingsprogramma meer. Het CDA Middelburg heeft haar toekomstplannen uitgewerkt in 10 voorstellen voor een aantrekkelijk Middelburg. Het onderliggende thema is ‘verbinden in vertrouwen’. Het CDA wil hierover op verschillende momenten in gesprek met inwoners. Naast een Programma in het Zeeuws, heeft het CDA Middelburg haar programma ook opgesteld in het Engels en in eenvoudig Taalgebruik.

 

Klik hier voor het verkiezingsprogramma in het Zeeuws. Veel plezier!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.