16 februari 2018

Hugo de Jonge bezoekt Middelburg!

Minister Hugo de Jonge brengt op 19 februari een werkbezoek aan Zeeland, met trots zal het CDA Middelburg hem ontvangen in 'Het Gasthuis' in Middelburg. Ook u bent van harte welkom! 

Altijd al eens in de schoenen van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport willen staan? A.s. maandag is die mogelijkheid er in Middelburg, kom om 19:30 naar het Gasthuis en vertel hoe jij het zou doen als Minister: ‘hoe ziet de toekomst van de zorg eruit’. Dit thema staat centraal bij deze bijeenkomst. Minister Hugo de Jonge zal met diverse Zeeuws zorgbestuurders aan tafel gaan om actuele Zeeuwse zaken te bespreken. Vervolgens is er een publiek gedeelte:

 

19.30 uur - Inloop met thee/koffie
20.00 uur - Welkom door de voorzitter Geertjan Sarneel van CDA Middelburg, introductie van de pitches en Hugo de Jonge door avondvoorzitter Arie van der Maas.
20.10 uur - de voorzitter Sander Westdorp van AnnaZorgt

AnnaZorgt

Vanuit de behoefte om de leefbaarheid van Sint-Annaland op peil te houden is in 2014 de Initiatiefgroep Sint-Annaland Toekomstproof ontstaan. Een groep betrokken inwoners zijn primair met de zorg voor de inwoners van Sint-Annaland aan de slag gegaan. Door enquêtes en inwonersavonden zijn de inwoners gevraagd naar hun zorgen, hun wensen en ideeën en op basis daarvan is in 2015 de zorgcoöperatie AnnaZorgt opgericht en een pakket aan diensten samengesteld. Uitgangspunt is steeds geweest dat de zorgcoöperatie er is voor de inwoners en doet wat haar leden belangrijk vinden.

20.20 uur – Monica Roose van Via Zorg.

De Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg.

De Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg (ZPO) legt de verbinding tussen het onderwijs en de ouderenzorg, met name bij initiatiefnemers Ter Weel, SVRZ, Allévo, ZorgSaam Zorggroep en WVO Zorg. De ZPO brengt leerlingen van het mbo, hbo, docenten, professionals en cliënten dichter bij elkaar. Het doel is ouderen in Zeeland passende zorg te geven door gedreven professionals die bijvoorbeeld ook op de hoogte zijn van innovatieve (technologische) ontwikkelingen.

20.30 uur - Reactie op pitches door en speech van Hugo de Jonge
21.00 uur - Discussie met de zaal o.l.v. Arie van der Maas
21.20 uur - Afronding, startmoment campagne CDA Zeeland
21.30 uur - Borrel

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.