20 februari 2017

Woensdag 1 maart: bezoek Mona Keijzer

Middelburg – 15 februari 2017 – Hoe denkt u over het gevoerde beleid van de afgelopen jaren? Wat denkt u dat er nodig is om het kwaliteitsniveau van de zorg in de toekomst te verbeteren? Uw mening telt! Deel uw ervaringen en visie met Mona Keijzer.

Nummer twee van de CDA-kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen Mona Keijzer heeft aangekondigd Zeeland te gaan bezoeken op woensdag 1 maart. Zij zal met belangstellenden in debat gaan over de toekomst van de zorg. Dit zal ’s avonds plaatsvinden in het Waterschap Scheldestromen in Middelburg.

Verandering in de zorg is er voortdurend. Het wordt steeds belangrijker om op eigen krachten naasten te verzorgen. Dit ligt vooral aan de zorgorganisaties die te maken hebben met krimpende budgetten. Als CDA-woordvoerder voor de WMO en Jeugdzorg maakt Keijzer zich in de Tweede Kamer sterk voor goede of zelfs betere zorg. Met luisteren bereikt zij veel. Zo werd er op haar meldpunt ‘Meld het Mona’ in 2015 650 keer gereageerd. Dit zorgde voor genoeg beweegredenen om de staatssecretaris te ondervragen over de veranderingen in de mantelzorg. Dit leidde tot verbeteringen. Sinds 2015 zijn er taken vanuit de oude AWBZ via de nieuwe WMO overgeheveld naar gemeenten. Tevens is aandacht voor kwaliteit van de verpleeghuiszorg toegenomen.

Iedereen is van harte welkom om de bijeenkomst bij te wonen – ongeacht de politieke voorkeur. De Walcherse CDA-afdelingen kijken uit naar een boeiende avond met goede inhoudelijke discussies. Inloop is mogelijk vanaf 19:15. Er zal gestart worden om 19:30 en de verwachting is 21:00 te eindigen. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.