28 maart 2019

Afscheid en installatie Statenleden

Woensdag/Donderdag 27/28 maart - MIDDELBURG - Afgelopen woensdag werd er afscheid genomen van de oude Statenleden, maar werden de nieuwe welkom een dag later welkom geheten. We verwelkom onze kersverse leden Karin van den Broeke en Jaap Scheele!

Karin van den Broeke

Ik ben Karin van den Broeke, predikant. Als kind logeerde ik graag op de boerderij van mijn familie in Zeeuws-Vlaanderen. Nu geniet ik van leven op Noord-Beveland. Als (kerk-)bestuurder zag en zie ik wereldwijd het belang van rechtvaardige en betrouwbare politiek. Daar werk ik graag aan mee in Zeeland.

Zeeland is een provincie met eindeloos veel kansen. Schone lucht, mooi land, boeren die zich inzetten voor voedselvoorziening. Goed ontwikkelde visserij, horeca om trots op te zijn. Onderwijs en techniek met ruimte voor innovatie. Zeeland verdient politici die betrouwbaar en benaderbaar zijn, bereid om over de lange termijn na te denken. Zeeland verdient politici die ervoor zorgen dat goede voorzieningen bereikbaar zijn voor alle inwoners. Ik sta er klaar voor!

Jaap Scheele

Jaap Scheele Zaamslag 42 jaar. Geboren en getogen in de Zeeuws-Vlaamse polders. Lang gewerkt bij gemeente Sluis en 8 jaar in de gemeenteraad van Terneuzen. Begin 2015 vertrokken naar Irak als manager in internationale noodhulp. Sinds augustus 2017 weer terug in Zaamslag en naast werk als managementadviseur actief met allerlei duurzaamheidsinitiatieven en kerkenwerk.

Ik ben over de hele wereld geweest, en heb veel verschillende dingen gedaan. Bij alles wat ik gedaan heb geldt het idee dat we samen moeten zorgen voor elkaar en de aarde. Daarbij heb ik geleerd hoe belangrijk een goede overheid en betrouwbare bestuurders zijn. Dat geeft mij de motivatie om mij weer in te gaan zetten om ├ęchte lange termijn oplossingen te bedenken voor duurzaamheid, openbaar vervoer en wonen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.