26 november 2021

CDA triest over slachtpartij wolf

Vrijdag 26 november - THOLEN - Gedurende de commissie ruimte heeft Statenlid Anton Geluk gereageerd op de schade die de wolf heeft aangericht in Zeeland. "Ik vind het triest dat ik me vandaag weer gedwongen voel hierover vragen te moeten stellen."

Ik vind het triest dat ik me vandaag weer gedwongen voel hierover vragen te moeten stellen. Triest vanwege de slachtpartij onder deze weerloze dieren en triest voor een ondernemer die dag en nacht aan het werk is om goed te zorgen voor deze dieren om wat geld te kunnen verdienen. En ja, ik weet dat er tot nu toe meer schapen gedood  worden door honden en geslacht worden voor ons mensen.  Maar dit soort slachtpartijen onder dieren toelaten omdat wij het leuk vinden dat er een wolf in de natuur rondloopt, gaat het CDA te ver. 

In de commissie ruimte van 15 oktober hebben we uitvoerig over de het “ wolvenbeheer” gesproken. Meerdere keren werd door de gedeputeerde verwezen naar het wolvenoverleg in Zeeland. Het CDA heeft de volgende vragen:

  • Is er sinds 15 oktober al een wolvenoverleg gevoerd in Zeeland?
    • Indien ja, wanneer en kan u ons op de hoogte brengen van de uitkomst(en) hiervan
    • Indien nee, wanneer vindt dat overleg dan plaats?
  • En bent u het met het CDA eens dat dit wolvenoverleg nav bovenstaande gebeurtenissen nog dit jaar plaats moet vinden?
  • En wanneer is het wolven-protocol geactualiseerd en het handelingsperspectief voor Zeeland  cf de motie van anderhalf jaar geleden gereed?

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.