05 april 2019

Zeeuw in de race voor voorzitterschap CDJA Landelijk

Vrijdag 5 april - MIDDELBURG - Job van den Broek doet een gooi naar voorzitterschap CDJA.

Job van den Broek, voormalig voorzitter van het CDJA Zeeland en oud-fractiemedewerker van het CDA Middelburg is een van de twee kandidaten voor het landelijk voorzitterschap van het CDJA. De voormalig UCR-student en huidig masterstudent in Utrecht is het afgelopen jaar al actief geweest binnen het landelijke bestuur als bestuurslid HRM & Afdelingen. Nu hoopt hij zich als voorzitter in te zetten voor een “transparanter CDJA, waar de leden meer inspraak hebben en er aandacht is voor iedereen”, aldus Job.

Job is tijdens zijn studie in Zeeland lid geworden van het CDA en het CDJA. “In Zeeland heb ik de kans gekregen mezelf politiek te ontwikkelen, zowel binnen het CDJA als binnen het CDA. Terwijl de meeste jongeren wegtrekken uit Zeeland, ben ik er juist naartoe gekomen; een keuze waar ik nooit spijt van heb gehad.” Nu wil Job zijn in Zeeland opgedane ervaring gebruiken om ook in de landelijke politiek het verschil te kunnen maken voor jongeren. Job: “Ik zou het prachtig vinden om me in te mogen zetten voor al die CDJA’ers die actief zijn en meewerken aan het verbeteren van de positie van jongeren, of het nou raadsleden, afdelingsbestuurders of gewoon hele enthousiaste en actieve leden zijn.”

Over zijn ideeën is Job duidelijk: “ik houd niet zo van vage ideeën of warrige slogans. Ik wil concreet het verschil maken door jonge CDA’ers meer dan nu mogelijk is de kans geven invloed te hebben op de landelijke politiek.” Job wil dit doen door CDJA’ers een podium te bieden op CDA-congressen, maar ook bij landelijke media, iets wat nu nog te weinig gebeurt.

Stemmen voor de voorzittersverkiezing is mogelijk voor alle CDJA leden van 5 april tot 3 mei. Op het CDJA congres van 10 en 11 mei wordt bekend wie de nieuwe voorzitter wordt. Het CDA Zeeland wenst Job heel veel succes met zijn campagne; en adviseert iedereen: let Job do the job!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.