02 december 2017

De gemeentebalie in Axel moet blijven

De dienstverlening van de gemeente moet voor iedereen toegankelijk zijn. Zowel jongeren als ouderen moeten de gemeente op hun eigen manier kunnen benaderen. De ene wil kunnen appen en de ander heeft het liefst een persoonlijke benadering. Daar hoort de sluiting van de gemeentebalie niet bij. Vanuit Axel heeft het CDA echter begrepen dat de publieksbalie daar gesloten gaat worden. Hierover is tot nu toe echter nog niets bekend gemaakt.

Om het onderwerp op de agenda te zetten heeft CDA-raadslid Jurgen Vervaet schriftelijke vragen gesteld. Hij wil weten of de geruchten kloppen en wat de argumenten voor de sluiting zouden zijn. Daarnaast vraagt Vervaet aandacht voor de klantvriendelijkheid en de positie van de medewerkers.
Als de gemeentebalie in Axel sluit moeten burgers uit Zuiddorpe, Koewacht en Axel helemaal naar Terneuzen voor een afspraak. Zeker voor ouderen en mensen zonder auto kan dit een verre reis zijn. De gemeente wordt hierdoor minder benaderbaar en toegankelijk.

Het CDA vraagt de gemeente vaak zich in te zetten voor voorzieningen. Denk bijvoorbeeld aan onze actie om pinautomaten en brievenbussen te behouden. Dan moet de lokale overheid daarin wel het goede voorbeeld geven. Naast het gemeenteloket in Axel wil Vervaet ook weten wat de positie van het gemeenteloket in Sas van Gent is. Ook hier mag, als het aan de CDA-fractie ligt, niet aan getornd worden.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.