05 maart 2018

Even voorstellen, onze kandidaat voor Hoek

Jan Kees van Gaalen (nr. 10) 
Ik ben actief op het gebied van (middelbaar) onderwijs en jeugdzorg. Ook ben ik kerkelijk actief. Ik sta pal voor thuis-nabij en kwaliteitsvolle zorg en onderwijsvoorzieningen. Als inwoner en zorgondernemer in de mooie omgeving van Hoek, wil ik mij inzetten voor de belangrijkste thema’s die velen van ons bezighouden.

Voor het onderwijs in Hoek is het belangrijk om de krachten te bundelen! Niet alleen om te behouden wat we hebben, maar we kunnen samen ons onderwijs nog beter en innovatiever maken, om zo onze kinderen klaar te stomen voor een mooie toekomst! Dit natuurlijk met behoud van al het goede wat de 2 basisscholen in ons dorp nu al te bieden hebben! 

Voor onze ouderen is het belangrijk om moderne woonvoorzieningen en vormen van zorg in de nabijheid te hebben. Veelal liefst op het eigen dorp. Blijven wonen in je eigen vertrouwde omgeving, binnen je eigen gemeenschap, daar wil ik mij hard voor maken!

De leefbaarheid van de dorpen en van Hoek in het bijzonder moeten we behouden. Die ambitie dienen we als actieve Hoekse gemeenschap telkens uit te stralen! Verder moet er de komende jaren hard gewerkt worden om innovatief ondernemerschap, juist ook in de kernen buiten Terneuzen en op het platteland, mogelijk te maken. De regeldruk mag daarbij wat mij betreft nog fors verminderen!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.