06 december 2017

Terneuzen haalt Scheldeprijs binnen

"Antwerpen verlies Scheldeprijs aan Terneuzen" en "Terneuzen rolt rode loper uit". Het zijn twee vette krantenkoppen uit de Gazet van Antwerpen, bijna 450.000 lezers per dag, waarin aangekondigd wordt dat de Scheldeprijs 2018 start vanuit Terneuzen.
"En daar zijn we natuurlijk heel erg trots op", zegt sportwethouder Jack Begijn. De organisatie van de Scheldeprijs wilde een update van de koers en rolde de wedstrijd uit naar Zeeland.

Netwerken
"Er is hard gewerkt aan de komst van deze prestigieuze wielerklassieker. Het onderhouden van een goed netwerk is daarbij erg belangrijk. Je moet overal het juiste verhaal achterlaten en het geluk hebben de juiste mensen op de juiste plaats tegen te komen. Zo zette oud-wielrenner Cees Priem ons bij het bezoek aan de Vestingcross in Hulst op het spoor van de Scheldeprijs. Dankzij hem zaten burgemeester Jan Lonink en ik snel aan tafel met de organisatie. Later hebben we de provincie erbij betrokken en hebben we er een co-productie van gemaakt en de kosten gedeeld: elk 25.000 euro."

Heilige wielerweek
Op woensdag 4 april 2018 komen de beste wielrenners van de wereld aan de start in Terneuzen. De wedstrijd valt in de 'heilige wielerweek' tussen de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. "Marcel Kittel won vorig jaar voor de vijfde keer en gaat dit jaar weer voor de zege. De Scheldeprijs is van oudsher een sprintkoers. Met de uitbreiding naar Terneuzen en Zeeland wordt echter ook de wind een factor van betekenis."

Exposure
Wethouder Jack Begijn verwacht een grote toeloop naar Terneuzen. "Evenementen als deze zijn publiekstrekkers. Bij de start zijn de renners van dichtbij te bewonderen. De presentatie en voorstelling zijn op de Markt. De start is vanaf het Stadhuisplein. De wedstrijd heeft een grote media-aandacht. Twee miljoen kijkers zullen de televisiebeelden van Terneuzen en Zeeland zien. De exposure die we als Terneuzen zochten gaan we hiermee absoluut bereiken. We afficheren ons nadrukkelijk als sportstad.

Foto: Digitalclickx

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.