14 maart 2018

Wethouder Begijn scoort bij ondernemers

CDA-wethouder Begijn was de afgelopen weken twee keer succesvol in de politieke debatten, georganiseerd door Terneuzense ondernemers. 

In Vestzaktheater De Paerdestal in oud-Terneuzen was het Genootschap Ondernemers Zeeuws-Vlaanderen de initiatiefnemer en conferencier Maikel Harte de gespreksleider. Jack Begijn kwam met elf stemmen als sterkste debater naar voren. De nummer twee, VVD, kreeg van de aanwezige ondernemers vijf stemmen. Alle andere partijen eindigden op afstand. 

Een week later was het ondernemersdebat in een afgeladen Porgy & Bess. Ondernemend Terneuzen en Ondernemersvereniging Bizzy hadden Elsa van Hermon (Omroep Zeeland) gestrikt als presentator. In een nek-aan-nek race liet Jack Begijn VVD’er Jan Sips achter zich. Begijn kreeg 29 % van de stemmen en Sips 26 %. Cees Liefting (PvdA) kreeg 19 %, Frank van Hulle (TOP/Gemeente Belangen) 15 %, Peter de Kraker (D’66) 7% en Ben van Assche (Christen Unie) 3 %. 

Jack Begijn na afloop: “Het is een waardering van de ondernemers voor mijn inzet als wethouder MKB in de afgelopen vier jaar. Ja, daar ben ik trots op en blij mee. Maar op 21 maart moet de kiezer echt spreken.”


(Foto: Mark Neelemans)

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.