*

Door: Tim van den Elsen

Liset Remijn moeder en ondernemer (loopbaanbegeleider) uit Axel vindt dat veel jongeren het lastig vinden om bij een werkgever langs te gaan en zich zelf voor te stellen als de ideale werknemer. Maar ze vindt ook dat het moeilijk is om een bijbaantje te vinden in de regio. Daarom heeft zij de website www.zeeuwsbijbaantje.nl bedacht. De redactie van het CDA in Terneuzen sprak met haar.

Liset is een ras Zeeuws-Vlaming en een trotse moeder. Liset: ‘’Toen mijn zoon 16 werd wilde hij graag een bijbaantje aan de kust maar hij vond het lastig om te solliciteren en contact te zoeken met de juiste personen. Ik had dat niet verwacht en gaf hem wat tips. Bij rondvraag bij andere jongeren bleek dat zij daar ook moeite mee hadden’’. Op de vraag dat er al genoeg websites en uitzendbureaus zijn die bijbaantje aanbieden vond Liset dat er weinig aanbod was om te zoeken via het Internet in Zeeuws-Vlaanderen. Dat is ook een van de redenen waarom de website op dit moment alleen op deze regio is gericht. Liset geeft wel aan dat haar website alleen is gericht op de leeftijd categorie 15 tot 23 jaar.

Volgens Liset is haar website Zeeuwsbijbaantje redelijk bekend onder de jongeren hier in de regio. Ook hangen er op verschillende plekken en scholen in Zeeuws-Vlaanderen posters om aan de website aandacht te schenken. Liset heeft ook voorlichting gegeven op scholen en dit wilt ze graag uitbreiden door bijvoorbeeld sollicitatie gastlessen te geven.

Op de vraag of de jongeren van tegenwoordig wel zijn voorbereid voor een sollicitatiegesprek geeft Liset aan dat het altijd beter kan omdat hier weinig aandacht aan word besteed op scholen of door de ouders van het kind. Daarom geeft Liset op haar website tips hoe je het beste een brief schrijft en wat je daarin verteld maar ook hoe je moet gedragen tijden een gesprek.

Bedrijven die de bijbaantjes aanbieden weten de website van Liset ook steeds vaker te vinden. Zeker nu de website dit jaar gratis toegankelijk is voor bedrijven.

Tenslotte vroeg de redactie van het CDA aan haar wat zijn je toekomst plannen met Zeeuwsbijbaantje. Hier moest Liset niet lang over nadenken. ‘’Ik wil mij meer richten op sollicitatie voorlichting op scholen en via de social media en ik wil de vacatures van bedrijven zo breed mogelijk trekken: van horeca, industrie, zorg tot de lokale supermarkt.’’.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.