06 juli 2020

Afscheid Raadslid Rob Duijm,

Jammer maar nu is het dan zover, dat we echt afscheid van je kunnen nemen als raadslid. Het afscheid stond gepland voor 16 april, maar het Coronavirus gooide roet in het eten. Doordat we niet fysiek bij elkaar mochten komen en digitaal hebben vergaderd, kon er geen installatie van opvolgend raadslid Michael Schoonen waardoor en werd werd je “min of meer” gedwongen om langer aan te blijven.

Stiekum vond je dit ook nog leuk, dat je nog even niet zou kunnen en dat je bij de voor jou zo belangrijke onderwerpen, je stem kon laten gelden. Maar nu is het echt zover: we nemen afscheid van jou als raadslid. Niet omdat je geen zin meer hebt, of dat het je teveel is geworden, maar puur om ruimte te maken voor nieuwe mensen binnen onze fractie.

 Je hebt 10 jaar lang als raadslid het CDA ontstaan ​​in de gemeente Tholen. Toen je in 2010 werd geinstalleerd samen met Rina en Gert-Jan werd ook ook snel tot fractievoorzitter erkend. Die functie heb je de vorige 2 raadsperiodes vervuld. Vanaf deze periode heb je het fractievoorzitterschap aan overgedragen aan Petrina en nu maak je ook nog geen ruimte voor opvolger Michael. 

Naast je raadslidmaatschap ben je ook docent bij de Scalda in Vlissingen en Terneuzen. Je zet je op allerlei manieren in voor de katholieke kerk van Tholen. En samen met je vrouw runnen jullie ook nog camping de Striene. Je gaat je zeker niet vervelen en je hebt ons hoofd dat je de komende jaren in de steunfractie blijft adviseren. Door jouw ervaring, ben jij intussen “het geheugen van het CDA Tholen” en jij weet hoe bepaalde zaken zijn gelopen. Daar willen wij in onze fractie nog graag een tijdje gebruik van blijven maken.

De afgelopen jaren hebben we op een hele fijne en prettige manier met je samengewerkt. Het ging op een hele natuurlijke manier, we waren een echt team. Rob, we gaan je missen, maar als fractie zijn wij heel dankbaar dat we de luxe hebben van twee jonge enthousiaste mensen die staan ​​te popelen om jouw plaats in te nemen. Dat is een groot voorrecht en jij wilt die ruimte geven. Dat zegt ook iets èn heel veel over jou.

Rob, het gaat je goed samen met je vrouw, die je al die jaren heeft gesteund en die je vele avonden heeft moeten missen, omdat je bezig was met je raadswerk. Nogmaals dank voor je jarenlang inzet voor de gemeenteraad van Tholen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.