14 september 2021

Opening tentoonstelling Marie Tak van Poortvliet museum

Afgelopen zaterdag 11 september was onze wethouder van cultuur Pieter Wisse (rechts) bij de opening van de tentoonstelling De Onthulling in het Marie Tak van Poortvliet museum in Domburg. Pierre de Bedouelle (midden), voorzitter van Euroart, heeft de tentoonstelling officieel geopend. 

Foto: Francisca van Vloten geeft uitleg over kunstenaars die naar bijzondere plaatsen, zoals bijvoorbeeld Domburg en Katwijk kwamen om de schitterende natuur, de zee en het bijzondere licht te schilderen. 

"De tentoonstelling De Onthulling. Kennismaking met een collectie brengt de bezoeker van het MTVP Museum Domburg oog in oog met belangrijke werken uit de Europese collectie schilderijen die wordt beheerd door het ICEAC, het International Centre for the Research and Documentation of European Artists’ Colonies in Domburg.

Op de tentoonstelling zullen zulke uiteenlopende werken te zien zijn als Pieter Oyens’ portret van zijn broer David achter de piano; Toorops indrukwekkende symbolistische litho De Zaaier uit 1895, afkomstig uit de collectie van de schilder, schrijver en kunstcriticus Grada Marius; olieverven van Maurice Góth uit De Panne en Domburg; van de Groningse schilder Remko Watjer een expressionistisch landschap; een luwte in de Domburgse duinen van de Hongaars-Nederlandse  schilder Krisztián Horváth uit 2009; en De Oostkerk in vlammend licht van Jac. Prince uit 1969." (Bron: https://marietakmuseum.nl/

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.