Meindert Stolk


Met overtuiging en enthousiasme heb ik mij graag kandidaat gesteld voor het lijsttrekkerschap voor de verkiezingen van de Provinciale Staten van Zuid-Holland in maart 2023.

Na zes jaar lid te zijn geweest van Provinciale Staten, mocht ik vorig jaar de positie innemen van Gedeputeerde namens het CDA. Een prachtige rol met een brede, gevarieerde portefeuille met onder meer Economie & Innovatie, Landbouw, klimaatadaptatie en het programma Gezond & Veilig.

In die rol ervaar ik dagelijks dat we als CDA echt veel te bieden hebben bij de vraagstukken en opgaven waar onze provincie voor staat. Grote thema’s zoals bouwen van voldoende en juiste woningen, de transitie naar duurzame energie en de knelpunten op de arbeidsmarkt staan de komende jaren centraal. Maar ook de complexe vraag hoe we voor meer perspectief zorgen voor een vitale landbouwsector. Boeren zijn immers niet alleen de producenten van ons voedsel, ze zijn ook de behoeders van ons landschap. Van de provincie zal daarbij een grotere rol worden gevraagd.  Ik ben er van overtuigd dat de waarden en standpunten van het CDA, maar ook de stijl van verbindingen leggen en samenwerken cruciaal zijn om daarbij concrete resultaten te boeken voor onze inwoners. 

Met enthousiasme omdat ik er echt in geloof dat er veel kansen zijn om ons verhaal bij grote groepen mensen over het voetlicht te brengen. Er is niet alleen ruimte voor, er is echt behoefte aan een helder CDA-verhaal. Ook in Zuid-Holland. Een verhaal dat verschillen overbrugt en laat zien dat het CDA er is voor een provincie waar iedereen telt. 

De provincie kan echt een verschil maken voor mensen. Ik realiseer me dat het bepaald geen eenvoudige opgave is, maar dát zichtbaar maken met een wervende campagne en een onderscheidend verhaal, is een uitdaging die ik graag en met vertrouwen aanga, samen met de andere kandidaten en de vele vrijwilligers die onze partij rijk is. 

Meer weten over mijn activiteiten als Gedeputeerde?
Volg me dan op twitter  @meindertstolk  of via Linkedin   Meindert Stolk | LinkedIn
 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.