13 januari 2017

Weekbericht van de voorzitter van CDA Zuid-Holland (week 2)

Op weg naar 15 maart

Natuurlijk voor ieder de beste wensen, zowel privé als zakelijk! Hopelijk wordt het ook een succesvol jaar voor onze partij – op weg naar een beter Nederland.

Campagne-activiteiten
Het campagneteam onder leiding van Marly de Blaeij is druk doende. Zij en haar team hebben een veelheid van activiteiten in voorbereiding. We trappen de campagne officieel af op 28 januari bij onze nieuwjaarsbijeenkomst in Vlaardingen. Dé kans om onze geweldige kandidaten te treffen. Ik reken erop velen van jullie te ontmoeten.

Heb je 17 februari al gereserveerd in je agenda? Het CDA heeft dan een van vijf de grote landelijke verkiezingsmanifestaties, en wel  in Den Haag. Het thema 'familie en gezin' zal centraal staan. Meld je aan en doe mee!

CDA-verkiezingscongres
Een goede campagne en succesvol vervolg vergen een aansprekend verkiezingsprogramma. Zaterdag stellen we dat vast in Barneveld. Kom naar het CDA-congres en laat je stem horen. Elke stem telt.

Als provincie hebben heel wat amendementen ingediend. Ja, het is nog even wennen. Niet de lokale afdelingen sturen de amendementen in, maar sinds vorig jaar is de provincie degene die de uiteindelijke voorstellen doet.

Na de nodige voorbereidingen hebben we afgelopen woensdag in een constructieve, goede sfeer de voorstellen besproken en de woordvoerderschappen verdeeld. Onze woordvoerders zullen zich inzetten voor een krachtig Europa en sterke defensie, de basisbeurs ook voor de masterfase, beter waterbeheer, goede pensioenen, eerste hulpposten en verlofafdelingen, circulaire economie en een stevige kiesdrempel – om maar een aantal onderwerpen te noemen.

Fijn om te merken dat velen zich goed hadden voorbereid en het inhoudelijk gesprek onderling aangingen om zo zaterdag nog beter beslagen ten ijs te komen bij hun verdediging. Wij zetten in op een sterk programma dat aanspreekt en aansluit bij de vragen die de kiezers hebben!

Een beter Nederland
Voorafgaand aan die bijeenkomst was de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de provincie. Een goede gelegenheid om veel bestuurders de hand te drukken. Gelukkig heb ik ook veel CDA’ers gesproken en iedereen is gemotiveerd voor een sprekende campagne.

Maar velen hebben ook zorgen over of we goed duidelijk kunnen maken dat verkiezingen geen opiniepeiling of meningsuiting zijn. Het gaat om het kiezen van de bestuurders die vorm geven aan de toekomst voor jou en mij. Maar vooral ook voor de toekomstige generaties en zij die onze steun nodig hebben.

Onze partij zal moeten aangeven dat eigen verantwoordelijkheid en solidariteit hand in hand gaan voor een beter Nederland. Niet een deelbelang of je afkeer centraal stellen, maar zoals Obama dinsdagnacht zijn afscheidsrede eindigde: "Thank you for everything. My last ask is the same as my first. I am asking you to believe – not in my ability to create change, but in yours. Yes, we can!" (Bekijk hier de hele speech.)

Peter Pennekamp

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.