15 februari 2017

Werkbezoek CDA Zuid-Holland aan Rotterdam The Hague Airport

Vrijdagmiddag 17 februari brengt het CDA Zuid-Holland een bezoek aan Rotterdam The Hague Airport. Thema van dit werkbezoek is de mogelijk uitbreiding van de luchthaven, en de balans die daarbij gevonden moet worden tussen economische aspecten en de leefbaarheid van de omgeving. Verschillende lokale en regionale CDA-politici zijn aanwezig, waaronder de leden van Provinciale Staten, meerdere CDA-vertegenwoordigers van omringende gemeenten en ook een vertegenwoordiging van de Europese CDA-fractie.​

Het CDA Zuid-Holland gaat met regelmaat met een brede delegatie op bezoek in de provincie om zo de krachten te bundelen van CDA-politici op alle niveaus. CDA-Statenlid Muzaffer Cetin: "Als CDA staan we voor leefbaarheid. Maar daar komt veel bij kijken als we het hebben over een luchthaven in een dichtbevolkte provincie als Zuid-Holland. De grote waarde van dit werkbezoek is dat we van zoveel mogelijk betrokkenen kunnen horen hoe de situatie ervoor staat. Zodat wij als Statenfractie een zorgvuldig en toekomstgericht standpunt kunnen innemen."

Programma werkbezoek Rotterdam The Hague Airport
Op vrijdagmiddag 17 februari worden de CDA'ers ontvangen op Rotterdam The Hague Airport door directeur Ron Louwerse. De delegatie wordt hier bijgepraat over het beleid van de luchthaven en het streven naar een balans tussen de economische aspecten enerzijds en de milieubelasting anderzijds. Daarna wordt het werkbezoek vervolgd in Schiedam met een presentatie van Hubert van Breemen, voorzitter van de Vereniging Bewoners tegen Vliegtuigoverlast Rotterdam Airport (BTV). Aan het einde van de middag is er ruim de tijd om met elkaar in gesprek te gaan over het onderwerp.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.