17 februari 2017

Uitnodiging CDA BSV-ZH conferentie 'Overheidsparticipatie'

Op vrijdag 31 maart 2017 organiseert de CDA BSV-ZH een conferentie met als thema 'Overheidsparticipatie'. Het rapport 'Gezag, vrijheid en burgerschap’' geschreven door Maarten Neuteboom van het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA, zal centraal staan tijdens deze bijeenkomst. U bent hiervoor van harte uitgenodigd!

Ruimte voor initiatieven uit de samenleving en de politiek die verantwoordelijkheden terug legt bij burgers. Meer inzet van burgers voor hun eigen omgeving lijkt inmiddels gemeengoed. Die huidige trend past bij uitstek bij de christendemocratische visie om de kracht van de samenleving als uitgangspunt te nemen. Niet je heil zoeken bij de markt of overheid, maar bij de samenleving zelf. Een thema dat vanuit de christendemocratische waarden vraagt om een actuele overheidsvisie.

Tijdens de conferentie willen we met elkaar nadenken over de relatie tussen de overheid en burgerparticipatie. Hoe ga je als overheid om met initiatieven uit de samenleving, zonder dat ze daarbij haar eigen positie als dienaar van het recht en de mensen uit het oog verliest? En wat betekent burgerschap voor de vitale samenleving? Een interessant en uitdagend thema voor bestuurders én raadsleden.

Sprekers
Rien Fraanje (directeur Wetenschappelijk Instituut voor het CDA), Elisabeth van Leeuwen-Klink (wethouder in Giessenlanden) en Jos de Blok (oprichter van Buurtzorg) zijn de sprekers voor deze conferentie.

Praktische informatie
Datum: 31 maart 2017
Tijd: 14.00 - 16.30 uur
Locatie: Provinciehuis Zuid-Holland, Zuid-Hollandplein 1 in Den Haag

Aanmelden
In verband met afstemming van locatie en catering, graag aanmelden bij Arie Slob. U kunt zich tot uiterlijk 27 maart 2017 aanmelden via [email protected].


Rapport 'Gezag, vrijheid en burgerschap'
Een digitale versie van het rapport ‘Gezag, vrijheid en burgerschap’ is te downloaden via de website van het WI: cda.nl/wi.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.