23 februari 2017

Blog: Op naar 15 maart! (2)

door Marischa Kip, Statenlid en kandidaat-Tweede Kamerlid #33

Over drie weken is het zover. Dan zijn op woensdag 15 maart de Tweede Kamerverkiezingen! De campagneposter van het CDA hangt voor het raam, de stempas is binnen. Nog drie weken om de kiezer te overtuigen om voor het CDA te kiezen. Te kiezen voor een land dat we door willen geven. Voor een positief antwoord op de terechte zorgen van vele mensen. Als kandidaat-Kamerlid zet in me daar vol voor in.

Aandacht voor zorg
Traditiegetrouw hebben op Valentijnsdag CDA'ers in heel Zuid-Holland vrijwilligers in het zonnetje gezet. Om waardering uit te spreken voor vrijwilligers in de zorg die hun werk met veel liefde doen. Ik ben samen met Cees Pluimgraaff van CDA Den Haag op Scheveningen langsgegaan bij een 88-jarige mevrouw. Dag in, dag uit, verleent zij mantelzorg aan haar licht dementerende echtgenoot. We spraken met haar over de impact die deze intensieve zorg heeft op haar dagelijkse leven. De taart die we hadden meebracht als blijk van waardering voor haar inzet nam ze met genoegen en in dank aan.

Vrijdagochtend 17 januari heb ik samen met medekandidaten Hanke Bruin Slot, Joba van den Berg en Paul Boogaard een bezoek gebracht aan CuraMare in Dirksland. Het bezoek was georganiseerd door CDA Goeree-Overflakkee en CDA Hoekse Waard. Betrokken bestuurders, medewerkers en mantelzorgers vertelden ons hun verhaal. Over de kansen die ze zien, maar ook over de zorgen die ze hebben.

Veel meer campagne
Diezelfde dag was ik 's avonds bij de drukbezochte manifestatie van het CDA in het Haagse Paard van Troje. Deze bijeenkomst dichtbij mijn huis stond in het teken van het CDA-thema 'familie en gezin'. Gesproken werd over het belang van gezinnen in de stad. En dat de stad wel wat meer CDA kan gebruiken!

Komende vrijdag is voor mij een heuse onderwijsdag. Dan ga ik in gesprek met scholieren van twee scholen, in Lisse en in Rotterdam. Later op de dag ga ik in debat bij de Kunstacademie in Den Haag. En komende zaterdag is natuurlijk de bustour naar Zoetermeer, Den Haag Ypenburg, Teylingen, Leiden, Leiderdorp, Alphen, Gouda en Zuidplas.

Ook voor de 2,5 week daarna staan nog allerlei mooie activiteiten op de rol. U ziet het, mijn agenda staat er vol mee. Doet u ook mee?

Ik wens ons een goede campagne en een geweldig resultaat toe!

Volg Marischa Kip op social media: op twitter via @MarischaKip en op Facebook: www.facebook.com/marischakipLees ook haar eerdere blog over de campagne.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.