10 mei 2017

Werkbezoek CDA Zuid-Holland aan Voorne-Putten

Vrijdagmiddag 19 mei gaat het CDA Zuid-Holland op werkbezoek in Voorne-Putten. Er zullen tijdens dit werkbezoek meerdere lokale thema’s aan de orde komen, waaronder de energietransitie, maar ook wonen, mobiliteit en de gemeentelijke samenwerking. Verschillende lokale en regionale CDA-politici zijn aanwezig, waaronder de leden van Provinciale Staten, CDA-vertegenwoordigers van de betrokken gemeenten en vanuit de Europese CDA-fractie Europarlementariër Wim van de Camp.​

Het CDA Zuid-Holland gaat met regelmaat met een brede delegatie op bezoek in de provincie om zo de krachten te bundelen van CDA-politici op alle niveaus. Statenlid Paul Rijken: "Er spelen op dit moment veel onderwerpen in de regio Voorne-Putten. Met dit werkbezoek willen we met de mensen ter plaatse bespreken welke uitdagingen en knelpunten zij in de regio ervaren en waar we als provincie een helpende hand kunnen bieden."

Programma Voorne-Putten
Op vrijdagmiddag 19 mei worden de CDA’ers ontvangen bij Globeplant in Vierpolders. Globeplant is een modern familiebedrijf, gespecialiseerd in het duurzaam en hygiënisch opkweken van topkwaliteit groenteplanten. Vervolgens brengt de delegatie een bezoek aan het aardwarmteproject Vierpolders. Met dit project speelt de regio een voortrekkersrol bij de toepassing van deze in Nederland nog weinig gebruikte vorm van veilige en duurzame energie. Na terugkomst bij Globeplant is er tijd voor het nabespreken van het bezoek. Ook zullen diverse andere lokale onderwerpen aan de orde komen: de beschikbaarheid van sociale woningen, mobiliteit en de gemeentelijke samenwerking.

Foto: www.globeplant.nl

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.