25 september 2020

Bericht vanuit het bestuur (week 39)

Beste CDA’ers,

Het politieke reces is voorbij, de vakanties zijn alweer bijna vergeten. Wat blijft is corona. Inmiddels ruim een half jaar met alle gevolgen van dien. En toch starten we in de komende periode het verenigings- en politieke werk weer. Begrotingsvergaderingen, ledenvergadering, onder nieuwe condities gaan we er mee aan de slag. De creativiteit van iedereen is enorm.

Vorige week mocht ik aanwezig zijn bij de officiële beëdiging van (CDA) burgemeester Bram van Hemmen van de Hoeksche Waard. Voor het eerst sinds tijden was ik buiten de deur bij een groot event met strenge afstandsregels. Juist op zo’n feestelijk moment ervaar je hoezeer het persoonlijk contact wordt gemist. Elkaar ontmoeten, naast elkaar staan; we kunnen er eigenlijk niet zonder.

ALV met Pieter Omtzigt, Raymond Knops en onze vertegenwoordigers

Ook als CDA Zuid-Holland zijn we weer gestart. Onze Staten- en waterschapsfracties hebben de eerste vergaderingen inmiddels achter de rug. De komende ledenvergadering staat ook voor de deur, ik hoop namens het bestuur van harte dat u hierbij kunt zijn: digitaal via Zoom: 29 september vanaf 19.15 uur.

We zijn deze avond in goed gezelschap: runningmate Pieter Omtzigt gaat met u in gesprek tussen 19.30 en 20.00 uur. Daarna sluit onze landelijk campagneleider Raymond Knops aan. We blikken vooruit richting de verkiezingen met hen. Tot 22.00 uur biedt het programma daarna ruimte voor al uw vragen aan onze eigen Zuid-Hollandse vertegenwoordigers in de Staten, Waterschappen, Eerste en Tweede Kamer en Europa: Esther de Lange is erbij. Als u uw vragen vooraf instuurt helpt dat bij de voorbereiding ([email protected]).

Het wordt een druk najaar voor de partij. We gaan vieren dat het CDA 40 jaar bestaat, de voorbereidingen voor de verkiezingen lopen naar afronding toe en dat betekent ALV’s lokaal over het program en kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. Hoe dat allemaal zal gaan in coronatijd is een uitdaging die we met elkaar aangaan. Uw ideeën en suggesties verneem ik graag. Een goed politiek seizoen gewenst!

Relus Breeuwsma
voorzitter CDA Zuid-Holland

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.