02 november 2018

Bericht vanuit het bestuur (week 44)

Desgevraagd vertel ik jullie als bezoekers van deze website graag iets over mijzelf en over mijn eerste ervaringen in het Dagelijks Bestuur van het CDA Zuid-Holland. Veel dank voor het vertrouwen om daar sinds de ALV van 13 september jl in te mogen functioneren.

Om met de bijbelse inspiratie voor mijn Christen-democratische overtuiging te beginnen: Lucas 24, 13-35. Het verhaal van de Emmausgangers vertelt ons dat we in iedereen Christus kunnen herkennen. In iedere mens met wie we oplopen. Met wie we ons leven doormaken. Daarom is samenleven in gemeenschap zo’n mooie opdracht. Samenwerken in een organisatie, bedrijf of politieke partij zo’n bijzondere kans. Aldus heb ik niet lang geleden mijn draad binnen het CDA weer opgepakt. Samenwerken aan een leven in verbondenheid. Samen sterk in de context van grote maatschappelijke uitdagingen.

Ik ben in Brabant geboren. Bouwjaar 1971. Later naar Rotterdam getrokken om bestuurskunde en rechten te studeren. Daar woon ik, na enkele jaren Amerika, nog steeds. Samen met mijn vrouw Barbara, onze vier zoons en een hond. De jongens zitten allemaal op de middelbare school.

Mijn werkzame leven bestaat uit 22 jaar financiële dienstverlening bij Rabobank en ABN AMRO. Sinds een jaartje ben ik zelfstandig organisatie-adviseur en interim manager. Als vrijwilliger heb ik veel plezier in bestuurlijke/toezichthoudende rollen bij Diergaarde Blijdorp, Museum Boijmans van Beuningen en het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk.

Gestimuleerd door het enthousiasme in de leuke ploeg van het CDA Zuid-Holland heb ik inmiddels deelgenomen aan een werkbezoek aan bedrijventerrein Plaspoelpolder, het vernieuwde winkelcentrum Leidschenhage (Mall of the Netherlands) en het charmante centrum van Leidschendam. In Dordrecht heb ik de ALV bezocht en meegeluisterd in de discussie over een paar lokale resoluties. Door goede aanpassingen en toevoegingen is ons verkiezingsprogramma voor Provinciale Staten nog beter geworden.

Petje af voor al die mensen die zich in Zuid-Holland inzetten voor het CDA! Ik verheug me jullie vaak te gaan zien.

Hein van der Loo
[email protected]
06-13204410

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.