29 januari 2019

BLOG: Moniek van Sandick (kandidaat Statenlid)

Zoals jullie wellicht weten, sta ik op nummer 4 voor het CDA op de Provinciale Statenlijst: een prachtige plek! Tijdens de voorbereidingen was het devies: ‘Belangrijk is dat je de kiezer goed in beeld hebt’, en laat ik dat nou gewoon letterlijk nemen. Want beste lezer…ik ben gaan vloggen. De afgelopen tijd heb ik met mijn filmende iPhone door de provincie gereisd. Daarbij ben ik in gesprek gegaan met CDA fractievoorzitters uit verschillende gemeenten in Zuid Holland: ‘Moniek door Zuid-Holland’ heet dus mijn vlog-reeks.

De fractievoorzitters waren makkelijk te vinden en na een paar keer heen en weer appen, was een datum geprikt. Het bezoek begint meestal met een bakkie koffie bij de CDA fractievoorzitter, de landkaart op tafel om het gebied te duiden en dan komen de verhalen. Veel te veel voor 3 minuten maximale vlog, maar voor mij begint het hele gebied te leven!

Dat resulteert in een breed beeld van onderwerpen die we één-op-één op provinciaal niveau de komende vier jaar kunnen aanpakken, maar dan moet ik eerst verkozen worden. De onderwerpen waar ik me deze campagne (en jaren daarna mocht ik verkozen worden) voor wil inzetten zijn:

1. De bereikbaarheid dat in het drukke Zuid-Holland zo kwetsbaar is: bruggen dicht in de spits.
Wist je dat Zuid-Holland een van de waterrijkste gemeentes van Nederland is? Dat merk je dagelijks wanneer je stil staat voor een open brug, of je nu in de auto zit of op je fiets. Zeker in de spits is dit een ramp zag ik in Leiden en Boskoop. De A4 stagneert, de kernen dampen van de uitlaatgassen en de irritatie is alom merkbaar. 

2. Ruimte voor ondernemen, minder regels en meer aandacht voor streekproducten.
In Oegstgeest en de Duin en Bollenstreek wordt aandacht gevraagd voor ondernemen. Het behoud van het prachtige bollengebied, en hulp bij het aantrekken van innovatieve bedrijven. Nederland in het algemeen en Zuid-Holland in het bijzonder heeft innovatie nodig om mee te blijven spelen op het wereldniveau.  

3.  De zelfstandigheid van de gemeenten, geen gedwongen fusies.
Zelfstandigheid, identiteit en opkomen voor een eenheid waarmee je je verbonden voelt. Dat geeft je kracht om ook grote projecten aan te kunnen zoals ik in Voorschoten zag. 

Hiervoor opkomen kan een mens niet alleen. Ik weet me gesteund door vele CDA’ers in Zuid-Holland en ik ga dan ook door en voor Zuid-Holland met vertrouwen de verkiezingen in. En de komende vier jaar... blijf ik door Zuid-Holland vloggen. Tot dan!

Groet van Moniek

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.