09 maart 2018

Blog: Ruim 8000!

Wist u dat? Dat er 8109 CDA-kandidaten in heel Nederland verkiesbaar zijn over anderhalve week. Doet u even met mij mee: 8109 mensen, dat is een vrijwel vól Ahoy of het aantal inwoners van een kleine stad. Je hebt al gauw zo’n 200 touringcars nodig om zoveel mensen te vervoeren. Ruim 8000 CDA’ers die geven om de lokale democratie en hun nek uitsteken. Wat is het geweldig dat wij dit als partij weten neer te zetten. 

Over anderhalve week is het dus zover. De gemeenteraadsverkiezingen. De afgelopen weken kleurt mijn Facebook-account groen van de CDA-jassen, acties en andere campagne-uitingen. Wat opvalt is het grote aantal nieuwe en vooral jonge CDA-gezichten. In vrijwel alle gemeenten is sprake van vernieuwing. Schouder aan schouder trekken ervaren partijtijgers en nieuwe enthousiastelingen er op uit. Wat een fantastisch gezicht, om zo samen met elkaar de klus richting 21 maart te klaren.

Het is nog wel even doorzetten. De laatste dagen zijn namelijk het allerbelangrijkst. Ruim 40% van de kiezers maakt namelijk in de laatste dagen of ín het stemhokje de keuze. Dat betekent dat bijna de helft van de zetels in deze laatste dagen wordt binnengesleept. Oftwel: houd de agenda dus vrij om die dagen nog volop kiezers te bereiken. We noemen dat in campagnetermen: de Get Out The Vote.

Voor ná de verkiezingen alvast dit: op zaterdagmiddag 21 april organiseert het bestuur een extra provinciale Ledenvergadering over de toekomst van de vereniging. Dit doen we omdat voor de zomer vergaande voorstellen worden gedaan door het landelijk partijbestuur om te moderniseren. Inbreng van de leden is daarbij van groot belang.

Kortom: ook na de verkiezingen gaan we weer volop door!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.