13 oktober 2017

CDA blij met gerichte investeringen in economie en duurzaamheid

Het CDA Zuid-Holland is positief over de provinciaal Begroting 2018. Gedeputeerde Staten (GS) willen volgend jaar extra investeren. Woensdag presenteerden ze de financiële plannen voor 2018. CDA-fractievoorzitter Meindert Stolk is in het bijzonder te spreken over de investeringen op het gebied van economie en duurzaamheid. "Als CDA zijn we blij met de ambities van GS voor Zuid-Holland. Nu er extra financiële ruimte is, moeten we gericht investeren waar dat zinvol is en kunnen we de lasten verlagen waar dat mogelijk is."

Met de Begroting 2018 vervolgt het college de weg die is ingeslagen met het coalitieakkoord Zuid-Holland: slimmer, schoner en sterker. Er is volgend jaar onder meer extra geld voor de MIT, de een subsidie voor MKB’ers die innovatie stimuleert. Dit ondersteunt de economische ontwikkeling en de groei van de werkgelegenheid in Zuid-Holland. Daarnaast zet de provincie extra in op de energietransitie en de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Ook is er extra aandacht voor het Zuid-Hollands cultureel erfgoed. Het CDA vraag daarbij specifieke aandacht voor het vele religieus erfgoed in onze provincie.

Het CDA is tevreden te zien dat de plannen van Zuid-Holland aansluiten bij de plannen van het nieuwe kabinet. In het regeerakkoord wordt meer ruimte gegeven aan de provincies, onder meer rond duurzaamheid, energie en verstedelijking. Stolk: "Daar gaan we als Zuid-Holland wat de CDA-fractie betreft graag mee aan de slag."

Tijdens de vergadering van Provinciale Staten van afgelopen woensdag werd de Najaarsnota 2017 besproken. Marischa Kip voerde het woord namens het CDA: "Wij zijn blij te zien dat het college waar nodig bijstuurt."

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.