01 december 2022

CDA en VVD overhandigen plan Bodengravenboog aan Gedeputeerde

Overdrijven maakt de zaak duidelijk en daarom overhandigden Statenleden Jeroen van Dijken (VVD) en Michel Rogier (CDA) gisteren het plan voor de aanleg van de Bodengravenboog in groot formaat aan Gedeputeerde Zevenbergen. 

De Bodengravenboog moet voor een goede aansluiting en doorstroming tussen de N11 en A12 zorgen.
Op dit moment moet het autoverkeer maar liefst drie rotondes en diverse fietspaden doorkruisen voordat de A12 kan worden bereikt. Dit zorgt voor lange files op de N11, waardoor de aansluiting met de A12 kan oplopen tot ruim 20 minuten vertraging. Bovendien is dit zeer gevaarlijk voor fietsers. 

In het plan roepen de fracties het College onder andere op tot het opheffen van verkeersonveilige situaties als gevolg van files tussen de N11, A12 en N459. Ook roepen ze op tot betere ontsluiting van nieuwe woonwijken in de regio en het verbeteren van de leefbaarheid door sluipverkeer en uitstoot te verminderen. 

De landelijke fracties van CDA en VVD hebben de kwestie inmiddels ook aangekaart bij de minister Infrastructuur en Waterstaat Mark Harbers. Hij heeft van de Tweede Kamer de opdracht om zijn 'stinkende best' te doen om samen met de regio en de provincie dit probleem zo snel mogelijk aan te pakken.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.