17 juni 2020

CDA volgt de langzame voortgang van de N215

De start van de verbetering van de N215 tussen Dirksland en de N59 is in februari 2018 begonnen met een deelopdracht Omleiding Melisland-Dirksland. Deze moet dit kalenderjaar opgeleverd worden maar het CDA heeft, net als de lokale CDA-fractie van Goeree-Overflakkee, zorgen of dit gehaald kan worden.

De start van het project ging door verschillende omstandigheden al gepaard met tegenslagen en tussendoor heeft het project ook enkele keren stilgelegen. CDA-fractievoorzitter Daniël Huising: “Mensen op het eiland verbazen zich er over, hoe weinig er aan de weg gewerkt wordt en wij maken ons daar ook zorgen over”. “Ondertussen neemt de verkeersdrukte en de afhandeling daarvan alleen maar toe”, aldus Provinciaal Statenlid Michel Rogier.

Reden voor Rogier om tijdens een debat met verantwoordelijk Gedeputeerde Vermeulen van Zuid-Holland om opheldering te vragen. De gedeputeerde gaf weliswaar aan dat de weg op tijd opgeleverd zou worden, maar Rogier heeft daar nog steeds zijn twijfels over. “Onlangs is het werk wederom stil gelegd in verband met archeologische vondsten. Eventuele vertraging kan grote gevolgen hebben voor ander infrastructurele werkzaamheden op het eiland,” aldus Rogier.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.