29 oktober 2020

CDA Zuid-Holland wil haast maken met geluidsschermen in Bleiswijk.

Tijdens de speciale commissievergadering van de Provinciale Staten van Zuid-Holland over infrastructurele projecten heeft het CDA ervoor gepleit om haast te maken met geluidsschermen langs de N207 in Bleiswijk. Sinds 2014 is hiervoor al Rijkssubsidie beschikbaar gesteld, maar er staat nog steeds geen scherm.

Samen met bewoners worden er door de gemeente Lansingerland nu plannen gemaakt voor geluidsschermen die zowel functioneel als goed inpasbaar zijn in de omgeving. De verwachting is dat er begin 2021 een voorlopig ontwerp kan worden aangeboden aan de provincie, die de geluidsschermen moet realiseren. “Zodra de gemeente en bewoners een goed ontwerp hebben moet het daarna snel worden gerealiseerd”, aldus CDA-Statenlid Michel Rogier. De beschikbare budgetten staan echter pas gepland in 2024.

Gedeputeerde Vermeulen heeft Statenlid Rogier toegezegd dat zodra de plannen klaar zijn, het gereserveerde budget eventueel eerder beschikbaar kan komen. “Dit is goed nieuws, want bewoners ervaren veel overlast en graag pakken we dit daarom zo snel als mogelijk aan”, aldus Rogier.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.