22 maart 2022

In memoriam: Ton van der Stoep

Op 21 maart jl. is Ton van der Stoep op 77 jarige leeftijd overleden. Ton leefde voor en met het onderwijs, zijn passie tot het laatste moment. Daarnaast was Ton een mens van en in de samenleving, in kerk, vereniging en zeker ook in ons CDA. Ton heeft in diverse functies heel veel voor onze partij betekend.

Ton werd al op jonge leeftijd lid van de ARJOS,  daarna van de ARP en later het CDA. Hij vervulde diverse bestuursfuncties, waaronder die van voorzitter van de kamerkring Leiden en lid van het landelijk hoofdbestuur. In de periode 1990 tot 2006 was Ton raadslid en vervolgens wethouder in Pijnacker. Als lijsttrekker van het CDA in 2002 haalde Ton met zijn team het mooiste resultaat in Pijnacker-Nootdorp dat het CDA ooit heeft behaald: 10 van de 23 zetels. Na zijn wethouderschap was Ton van 2007 tot 2015 Statenlid voor het CDA.

Ton was een man met een missie. Hij ging op pad voor recht en rechtvaardigheid met een groot sociaal hart. Ton zag om naar alle mensen om zich heen, maar vooral ook naar de mensen met minder sterke schouders. Ton was een teamspeler en een mentor voor velen. Een beminnelijk mens, die ook over een grote dosis humor beschikte. Dwars door de partijen heen was Ton een bruggenbouwer die altijd ging voor het beste resultaat. Ton hield van de discussie en het debat, niet om gelijk te krijgen maar om het verschil te maken.

Ton heeft in zijn werkzame leven in onderwijs, kerk en politiek het verschil gemaakt en dingen in beweging gezet. Nooit voor zichzelf, maar om onze samenleving dichtbij huis en wat verder weg, beter te maken. Het CDA heeft deze waardering voor Ton tot uitdrukking gebracht door hem de gouden CDA speld toe te kennen en geheel terecht kreeg Ton ook koninklijke waardering als Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Het CDA is Ton veel dank verschuldigd voor alles wat hij als verenigingsbestuurder, volksvertegenwoordiger en bestuurder heeft betekend. Wij gedenken hem met eerbied.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.