17 januari 2018

Leeskring: 'Bezielde samenleving' met Dave Ensberg-Kleijkers

Op woensdag 21 februari 2018 vindt de volgende CDA BSV Leeskring plaats. Tijdens deze avond gaan we met aan de hand van Bezielde beschaving van Dave Ensberg-Kleijkers met elkaar in gesprek. Naast zijn persoonlijke levensverhaal gaat Ensberg in op thema’s als samen werken en samen politiek bedrijven in een bezielde beschaving.

'Een toekomst die in het teken staat van wij, niet van ik. Van bezielde verbinding, niet van koude polarisatie.' In zijn schrijversdebuut Bezielde beschaving deelt Ensberg zijn levensverhaal met de wereld.  Een recensent merkte over dit boek op dat 'de oplettende lezer al snel door krijgt dat het een traditioneel christendemocratisch verhaal betreft.' Zo schrijft Ensberg onder meer dat het 'onze heilige opdracht is als mensheid om te zorgen voor een bezielde inclusieve samenleving.'

Tijdens de CDA BSV Leeskring zal vooral de vraag centraal staan hoe we de boodschap van de dialoog over bezielde beschaving, als politicus en bestuurder kunnen omzetten in concrete actie. Dave zal tijdens de avond als referent aanwezig zijn.

Dave Ensberg-Kleijkers
Dave Ensberg-Kleijkers is werkzaam als voorzitter van het College van Bestuur van Stichting Biezonderwijs. Daarnaast is hij op diverse fronten maatschappelijk en bestuurlijk actief.
Meer informatie over Bezielde beschaving vindt u hier.

Praktische informatie
Wanneer: woensdag 21 februari 2018
Hoe laat: 19.30 - 21.30 uur
Waar: Provinciehuis Zuid-Holland (Den Haag), koffiekamer

Aanmelden
Stuur svp een mail naar Arie Slob: mrarieslob@hetnet.nl

De volgende leeskring
De volgende leeskring is op maandag 11 juni. Dan bespreken we het recent verschenen winternummer van CDV, Begrensde Vaderlandsliefde.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.